Egymilliomodik budapesti utasát köszöntötte a Liszt Ferenc-repülőtéren az Emirates, ezzel fontos mérföldkövet lépett át a Magyarországon járatokkal 2014 óta jelen lévő dubaji légitársaság.

Az Emirates közlése szerint a Dubajból induló EK111-es járat délelőtt fél 12-kor szállt le Budapesten, fedélzetén az egymilliomodik utassal, Láng Andreával, akit Hegedűs Gábor, az Emirates repülőtéri kirendeltéségének vezetője, Váczi Zsuzsa, a Budapest Airport légitársasági marketing menedzsere, Bogáts Balázs járatfejlesztési vezető és Ritter Máté járatfejlesztési munkatárs köszöntött.

A szerencsés utas ajándékcsomagokat kapott, és Emirates Skywards tagságát Blue-ról Silver fokozatúra emelték.

Fotó: Emirates

Az Emirates 2014 óta van jelen Magyarországon járatokkal: naponta közlekedik Dubaj és Budapest között, először Aibrus A330-asokkal, aztán két-, illetve jelenleg háromosztályos Boeing 777-300ER gépekkel. Dubaji csatlakozással további 84 ország 150 úti célja érhető el a magyar utazók számára.

A légitársaság csak szélestörzsű géppel rendelkezik, a 271 példányt számláló flotta átlagéletkora 7 év, ezen kívül 214 repülőgép vételére kötött szerződést a Boeinggel és az Airbusszal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.