Egységes és a mainál modernebb flottára váltana a Bulgaria Air, a légitársaság már megkezdte a tárgyalásokat a lehetséges szállítókkal.

A CH Aviation szerint a szófiai székhelyű magán légitársaság legalább két szállítóval tárgyal az új gépek beszerzéséről. Janko Georgijev vezérigazgató az AIN hírportálnak azt mondta, a vásárlásról várhatóan még a nyáron döntés születik.

A cél, hogy a gépparkot 15 példányra növeljék a mai kilencről a következő négy-öt évben, és a légitársaság egyetlen típust szeretne üzemeltetni, hogy csökkentse a költségeket, optimalizálja a személyzet képzését.

Fotó: AIRportal.hu

A nagyobb flotta nemcsak az újabb járatok indításában, de a gépbérlési szolgáltatások kibővítésében is segíti majd a Bulgaria Airt. A cég jelenleg is négy gépet, két Airbust A320-ast és két Embraert is bérbe ad az Air Italy számára, amely így tudja pótolni a Boeing 737 MAX-ok földre parancsolása miatt keletkezett kapacitáshiányt.

Emellett a Bulgaria Air elsősorban ezzel igyekszik átvészelni a szűkösebb téli hónapokat. “Kicsi légitársaság vagyunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy télre leállítsuk a gépeinket” – magyarázta a vezérigazgató.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég jelenleg hat Airbus A319-est és A320-ast, négy Embraer E190-est és egy 22 éves Boeing 737-300-ast üzemeltet, Európa és a Közel-Kelet 22 célállomásával kötik össze Szófiát. Az Airbusok átlagosan 11, az Embraerek 8 évesek, mindegyiket lízingcégtől bérlik.