Értékesítik azt a két, huszonnyolc éves 747-est, amelyeket Japán állami vezetőinek és a császári család tagjainak szállítására használt az ország légiereje. A nemrég két vadonatúj 777-essel leváltott Jumbók VIP-kabinját azonban múzeumoknak adják, a többi részt értékesítik.

Forrás: Bene Riobó – Wikimedia Commons

Már szolgálatban áll az a két, jelentősen módosított és VIP-kabinos Boeing 777-300ER, amely Japán magas rangú állami vezetőinek és a császári család tagjainak szállítását végzi.

A korszerű kéthajtóművesek két 747-est váltottak le a légierő flottájában, ezeket a huszonnyolc éves gépeket az ország pedig most értékesíti – írja az Aerotelegraph.

A kiszolgált Jumbók VIP-kabinberendezését múzeumoknak adják, az egyik a légierő Hamamatszuban lévő, JASDF Air Park nevű kiállítóhelyén lesz majd látható.

Ez a Tokió és Nagoja között, a Sinkanszen gyorsvasút vonalán fekvő jelentős ipari és gazdasági központban található. Hogy a másik kabinberendezés hová kerül majd, az egyelőre kérdéses. Maguk a repülőgépek vélhetően szét lesznek bontva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 24730 és 24731 gyártási számú, General Electric CF-6 hajtóművekkel felszerelt, Boeing 747-400 típusváltozatú, de természetesen a feladatra jelentősen átalakított gépek 1991-ben álltak szolgálatba a távol-keleti ország légierejénél, egészen idén tavaszig.