Életbe lépett az Air France-KLM, a Delta és a Virgin Atlantic szorosabb együttműködése, napi több száz transzatlanti járatot tesznek elérhetővé egymás utasainak, és a törzsutasprogramokat is kombinálják.

Az Air France-KLM tájékoztatása szerint februártól a négy légitársaság összesen naponta 341 csúcsidei, közvetlen transzatlanti járatot üzemeltet a 10 legforgalmasabb útvonalon, 238 észak-amerikai, 98 európai és 16 brit célállomásra kínálnak csatlakozást és összesen 110 útvonalon repülnek majd Európa és az Egyesült Államok között.

Az együttműködéssel a légitársaságok a code share járatokat mind a négy partner mobilalkalmazásán, honlapján keresztül elérhetővé teszik az utasoknak.

Fotó: AIRportal.hu

A február 13-ától élő partnerség a hűségprogramokban is az eddiginél nagyobb előnyöket kínál az utasoknak, mivel a négy légitársaság bármely járata után igényelhetnek törzsutaspontokat, függetlenül attól, hogy melyikük programjának tagja. Ezek közé tartoznak a transzatlanti járatok mellett az Európán belüli vagy amerikai belföldi járatok is, így könnyebb lesz a magasabb törzsutas szint elérése.

A kibővített hálózat az áruszállítási üzletág számára is elérhetővé válik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Delta Air Lines

Az együttműködés összes tervezett eleme az induláskor még nem lesz elérhető. A code share járatokat folyamatosan bővítik, emellett összehangolják a menetrendet, hogy a lehető legjobb csatlakozásokat biztosítsák.

Emellett rövidesen bármelyik partner légitársaság honlapján vagy mobilalkalmazásában el lehet majd végezni az utasfelvételt és a helykiválasztást.

Az együttműködés a teljes transzatlanti utas- és áruforgalmi kapacitás 23 százalékát fedi le, a várható árbevétel 13 milliárd USA-dollár.

Fotó: AIRportal.hu

Az Air France, a KLM, valamint a Delta az Európa és Észak-Amerika közti járatok piacán 2009-óta működik együtt, míg a Virgin Atlantic a Deltával az Egyesült Királyság és Észak-Amerika közti járatok üzemeltetésében 2013 óta. A következő lépés az volt, hogy a négy légitársaság egyetlen együttműködés részeként üzemeltessen transzatlanti járatokat, ez valósult meg most.

A légitársaságok 2019-ben kezdték meg a partnerség feltételeinek megteremtését. Ennek első lépése az Air France-KLM és a Virgin Atlantic közti codeshare megállapodás aláírása volt.