Elindította első járatát az IAG hosszú távú útvonalakat teljesítő fapados (ún. long-haul low-cost) leányvállalata. A cég első járatát teljesítő Airbus A330-as Barcelonából szállt fel június 1-jén Los Angeles irányába 314 utassal a fedélzetén, azaz teljes töltöttséggel – az IAG közlése szerint.

Forrás: IAG | © AIRportal.hu

Forrás: IAG

A British Airways, Iberia, Vueling és Aer Lingus cégeket tömörítő holding LEVEL néven létrehozott leánycége hetente két alkalommal repül a katalán városból Los Angelesbe, de június 2-án elindulnak a hetente háromszor közlekedő oaklandi (San Francisco másodlagos reptere) járatok is.

A LEVEL gépei június 10-től heti két alkalommal repülnek Punta Cana-ba (Dominikai Köztársaság) és június 17-től hetente háromszor Buenos Airesbe (Argentína).

A LEVEL kezdetekben az Iberiától bérelt gépekkel és a spanyol nemzeti légitársaság személyzetével teljesíti járatait, de folyamatban van a légitársaság saját légi üzemeltetői engedélyének (AOC) megszerzése is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az IAG fapados cége idén két A330-assal teljesíti járatait,

2018-as nyári időszakban további három repülőgép csatlakozik a flottájukhoz,
ahogy az útvonalhálózat bővítése és az új párizsi és római bázisrepülőterek megnyitása szükségessé teszi. A cég A330-asait 293 turista és 21 prémium economy üléssel rendezték be.

A jegyértékesítés március közepi startja óta a cég több mint 134 000 jegyet adott el járataira.

A LEVEL hosszú távú járataira a holding másik spanyol fapados cége, a Vueling hordhat rá utasokat európai hálózatáról, akár Budapestről is.