Július 2-án elindult az IAG diszkont hosszútávú járatokat üzemeltető leányvállalatának, a LEVEL-nek az első Párizsból közlekedő hosszútávú járata, a kanadai Montrealba. 

Fotó: Level Airlines

Az útvonalon a légitársaság jelenlegi legnagyobb repülőgéptípusa, a háromszáztizennégy székes Airbus A330-200-as közlekedik hetente háromszor, tehát útirányonként több, mint kilencszáz ülőhelyet kínál a cég minden héten.

Ebből járatonként 293 normál economy ülés, míg 21 megnövelt lábterű, nagyobb kényelmet biztosíró prémium economy ülőhely áll az utasok rendelkezésére.

Az új járat helyi idő szerint háromnegyed nyolckor indul Párizs Orly repülőteréről, és kanadai idő szerint este fél tízkor érkezik meg Montrealba.

A francia fővárosból Montrealba a jegyek már kilencvenkilenc eurótól elérhetőek a LEVEL honlapján.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett július 3-án a légtársaság elindította második párizsi járatát a Francia Antillákhoz tartozó, szélcsendes-szigeteki Guadeloupe-ba. A népszerű nyaralócélpont hetente négy alkalommal elérhető diszkont áron.

Ezzel egy időben az IAG egyik korábbi márkaneve, a francia OpenSkies is megszűnt, nyár végével a most még meglévő cégtől az összes dolgozó átkerül a LEVEL állományába.

Willie Walsh, az IAG vezérigazgatója az első párizsi járat indulásakor tartott ünnepségen elmondta,
elkötelezettek a LEVEL további fejlődése iránt, a hosszútávú járatok mellett az Európán belüli útvonalakat tekintve is.

Hozzátette, ezt mutatja az is, hogy a cég július 17-től tizennégy európai célállomásra teljesít majd járatokat Bécsből, és az osztrák főváros lesz a cég rövidtávú járatait teljesítő részleg központja is.

Amint korábban megírtuk, a légitársaság négy Airbus A321-es gépet telepít Schwechatra, amelyeket osztrák AOC alatt fognak üzemeltetni, eltérően az A330-asoktól, amelyek spanyol illetve francia regisztrációban vannak.

Forrás: Level