Ma délelőtt ünnepélyes keretek között elindult az easyJet első belföldi német járata, amelyet a csődbe ment airberlintől örökölt meg.

Az angol diszkont légitársaság amellett, hogy az első belföldi német járatát teljesítette, a G-EZTH lajstromú, közel 9 éves Airbus A320-asával először érintette a tegeli és a müncheni repülőtér betonját.

Az EZY5569-es járat 10.38-kor indult Berlin-Tegelről (TXL) és 54 percnyi repülés után landolt Münchenben (MUC) 11.32 perckor. A gépet és személyzetét mindkét repülőtéren ünnepélyes keretek között fogadták. Berlinben a pilóták a német és berlini zászlót lengették a pilótafülkéből.

Az easyJet mától naponta 8 járatot üzemeltet majd a német és bajor főváros között. A diszkont légitársaság éves szinten 15 millió utast vár berlini járatain.

Az első easyJet járat köszöntése Berlinben. Fotó: Berlin Airport

Az angol diszkont légitársaság a járatra a slotot az airberlin csődjét követő tárgyalássorozat eredményeképpen kapta. Ugyanígy jutottak 25 repülőgéphez is, de a mai járatot teljesítő A320-as nem ezek közül való, a gépet 9 éve az easyJet vette át Finkenwerder-repülőtéren (XFW) az Airbustól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az airberlin legnagyobb részét ugyan a Lufthansa kapta meg és a járatokat január közepén el kellene kezdenie üzemeltetni, de ezeket pár hete visszamondták. A hivatalos magyarázat szerint finomhangolásokat végeznek a rendszeren, de szinte biztos, hogy kapacitáshiány áll a lépés mögött.