Tárgyalásokat kezdeményezett a Ryanair az ír, brit, német, olasz, spanyol és portugál bázisokon szolgáló pilótákat képviselő szakszervezetekkel, hogy a légitársaság korábbi álláspontjával ellentétben mégis elismerné az érdekképviseleteket.

A Ryanair 2017. december 15-én kiküldött levelévóben jelezte a cégnél dolgozó pilótáknak, hogy amennyiben azok megalapítják a saját bizottságaikat az érintett országokban, azokat elismeri a munkavállalók és a munkáltató közötti, Ryanair ügyeit érintő tárgyalásokban.

A low-cost légitársaság ugyanakkor azt is kinyilvánította, hogy olyan szervezetekkel nem működik együtt mely más, versenytárs légitársaságok pilótáit is képviselik, sem Írországben, sem máshol.

A Ryanair megváltoztatja azt a hosszú évek óta folytatott politikáját, miszerint nem ismer el egyetlen szakszervezeti tömörülést sem.

A légitársaság ezt a döntést annak érdekében hozta meg, hogy elkerüljék a karácsonyi időszakra bejelentett sztrájkokat. A Ryanair arra szólítja fel az érintett szakszervezeteket hogy vonják vissza a december 20-ára kiadott sztrájkfelhívásukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.