Pénteken, kevéssel 16 óra előtt az utolsó méter betont is kihúzták a futópályán a szakemberek és ezzel a betonozási munkálatok végére ért a kivitelező a futópályán – adta hírül Facebook oldalán a reptérüzemeltető.

Egyelőre minden jel arra mutat, hogy a vállalt június 30-ai határidő tartható lesz az 1-es futópálya átadására.

Természetesen a betonozás befejezését követően még rengeteg feladat maradt, többek között a fénytechnikai lámpatestek telepítése, a kábelek bekötése, továbbá az ILS rendszer berendezéseinek telepítése, burkolati jelek felfestése.

Ezeket a munkálatokat a beton szilárdulási ideje alatt a következő pár hétben fogják elvégezni. Nézzétek meg legfrissebb fotóinkat a betonozás befejezéséről.

Forrás: Budapest Airport

Amint arról korábban beszámoltunk, a 13R/31L jelű (régebbi/egyes) futópálya felújítását március 12-én kezdte meg a Budapest Airport. A felújítás nem csak a pálya beton burkolatát érinti, hanem a régi fénytechnikai rendszerek nagy részét: a kábeleket, az elektromos aknákat és lámpákat is cserélni kell. Emellett a 31L leszálló irány is megkapja a legmodernebb műszeres leszállító berendezést, az ILS-t. A több mint másfél milliárd forintos felújítás alatt a repülőtér a másik futópályával üzemel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

További képek a Budapest Airport Facebook oldalán közzétett posztban:

MÉRFÖLDKŐHÖZ ÉRKEZETT A FUTÓPÁLYA-FELÚJÍTÁSI PROJEKT. A mai napon, kevéssel 16 óra előtt az utolsó méter betont is…

Közzétette: Budapest Airport – 2018. május 11.