A napokban átvett Boeing 737 MAX 8 után elkészült az Air Italy néven a Qatar Airways irányításával megújuló, olasz Meridiana légitársaság második repülőgépe a cég megújult arculatát tükröző festésben. A második repülőgép egy Airbus A330-200-as szélestörzsű repülőgép, melyet Dublinban festettek át az új színekbe.

A légitársaság az idei nyári menetrendben öt Airbus A330-200 és három Boeing 737 MAX 8 repülőgépet állít forgalomba. A gyors flotta- és útvonal-hálózat fejlesztéshez a cég 49%-os tulajdonosától, a Qatar Airwaystől lízingeli a repülőgépeket az Air Italy.

Az Air Italy központja Milánó Malpensa repterén működik, március 1-től közlekednek az új brand alatt a járatok még a régi Meridiana flottával. Az új repülőgépek forgalomba állásával párhuzamosan a Meridiana régebbi Boeing 737 NG és Boeing 767-es repülőgépeit fokozatosan kivonják a flottából.

Az Air Italy Olaszország vezető légitársaságává kíván válni. Mindeközben az olasz választásokon győztes pártok a Reuters értesülései szerint le akarják állítani az Alitalia eladását. A hamarosan megalakuló  koalíciós kormány racionalizálni kívánja a működést és újra akarja indítani a légitársaságot, hogy egy versenyképes nemzeti légitársasága legyen az országnak.

Az új Air Italyról bővebben itt olvashatsz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Dublin, first Airbus A330-200 in Air Italy livery

Közzétette: Air Italy – 2018. május 17.