A LATAM lesz az Airbus új generációs hajtóművekkel felszerelt A320neo típusának első dél-amerikai üzemeltetője, a repülőgép tegnap készült el Toulouseban.

A hajtóművek felszerelését követően kigördült az Airbus dél-franciaországi gyárából az első olyan A320neo, mely majd a dél-amerikai kontinensen üzemel majd.

A Pratt & Whitney Pure Power PW1100-JM hajtóművekkel felszerelt repülőgép a LATAM flottájában repül majd.

A repülőgépre további gyártási fázisok várnak, mint például a kabinberendezés befejezése, majd a földi és repülési tesztek előzik meg a közeli jövőben várható átadást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A LATAM első A320neo repülőgépe. (Forrás: Airbus) | © AIRportal.hu

A LATAM első A320neo repülőgépe. (Forrás: Airbus)


A LATAM 10%-a hamarosan a katariak kezében

Amint arról kedden hírt adtunk, Akbar Al Baker a Qatar Airways vezérigazgatója a Farnborough Air Show-n jelentette be, hogy cége felvásárolja a dél-amerikai LATAM légitársaság 10%-át. A LATAM a Qatar Airwayshez hasonlóan a oneworld légiszövetség tagja, a légitársaság a chilei LAN és a brazil TAM cégek egyesülésével jött létre.

Ajánló Kipróbáltuk a Lufthansa első A320neo repülőgépét

2016. február 12-én pénteken Hamburgban adta át ünnepélyesen az Airbus a Lufthansa az első új generációs hajtóművekkel felszerelt A320neo repülőgépét. Az átadó ünnepséget követően Hamburgból Frankfurtba repültünk a vadonatúj A320neo fedélzetén. Részletek…