Megérkezett Budapestre az El Al izraeli légitársaság Boeing 787-9 Dreamlinere november 18-án délelőtt, a gépet a menetrend szerinti járat fordulóidejében a sajtónak be is mutatta a légitársaság a magyar főváros repterén. A cég egyik új 787-8-asa, illetve 777-ese is Budapestre látogat majd decemberben.

Izrael és Tel-Aviv egyre fontosabb szerepet tölt be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmában, mára az öt leginkább felkapott célpont egyike, nem csak a diszkont légitársaságoknak köszönhetően.

2019. első tíz hónapjában négyszázezernél is több utas választotta az El Al naponta kétszer közlekedő járatát.

A dinamikus fejlődésben oroszlánrésze van Izrael nemzeti légitársaságának, ebből az alkalomból érkezett Magyarországra a cég legújabb, különleges festést viselő, “Arany Jeruzsálem” nevű Boeing 787-9 Dreamlinere. A repülőgép jóval a menetrend szerinti érkezési időpont előtt, délelőtt 10 óra 15 perckor szállt le Ferihegyen, a 13L jelű futópályán, ezt követően a repülőtéri tűzoltók vízsugárral köszöntötték.

Váradi János, az El Al magyarországi képviseletének vezetője köszöntő beszédében elmondta, a légitársaság harminc éve megszakítás nélkül repül Budapest és Tel-Aviv között, munkájuk eredménye pedig a folyamatosan növekvő utasforgalomban mutatkozik meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A két város között nagy hagyománya van a szélestörzsű típusok bevetésének, az elmúlt három évtizedben az El Al nemrég kivont Boeing 747-esei mellett megfordultak már itt 767-esek is.

A most közlekedő, keskenytörzsű 737-eseken túl az El Al célja, hogy a Tel Aviv–Budapest–Tel Aviv útvonalon szélestörzsű típusainak egyikével is újra megjelenjen a menetrend szerinti forgalomban
– mondta Váradi János, aki szerint dolgoznak a 777-esek vagy a 787-esek látogatásának rendszeressé tételén.

Erre azért van lehetőség, mert a magyar főváros és Izrael között van igény a prémium színvonalú szolgáltatásokra, amit jól jelez, hogy a mostani különleges járatra alig néhány hét alatt elkelt mind a 282 jegy.

Egyébként jól halad az értékesítés a decemberben, szintén egyszeri alkalommal Boeing 777-essel teljesítendő járatra is.

Ezen felül néhány héten belül szintén Budapestre érkezik az El Al első, rövidebb törzsű Boeing 787-8 Dreamlinere is, amely még berepülési programját teljesíti a Boeing észak-amerikai gyárában.

Az átadás-átvételt követően első nemzetközi útjaként teljesíti majd december elején a légitársaság budapesti járatát a rövidebb törzsű Dreamliner.