Hétfőn a reggeli órákban először szállt le a budapesti repülőtéren a Travel Service (Smartwings) új generációs hajtóművekkel felszerelt Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépe.

Az OK-SWA lajstromjelű repülőgép Iraklióból érkezett reggel 8 óra után nem sokkal Budapestre, majd mintegy egy órás fordulóidőt követően továbbrepült Prágába. További fotók a budapesti spotterektől a Planespotting Hungary Facebook csoportban tekinthetők meg.

Forrás: Travel Service

Amint arról korábban beszámoltunk, a cseh Travel Service 2018. január végén vette át első Boeing 737 MAX 8 típusú, új generációs hajtóművekkel felszerelt repülőgépét. A magyar leányvállalattal is rendelkező charter légitársaság közlése szerint a cégcsoportnak további 38 példányra van megrendelése.

A MAX 8-as útvonaltól függően 11-20 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ fel, elődjéhez a 737-800-as típushoz képest. Az új generációs hajtóművekkel felszerelt repülőgép ugyanennyivel  kevesebb szén-dioxidot, valamint 50%-kal kevesebb nitrogén-dioxidot bocsát ki.

A típus jelentősen halkabb a korábbi generációs repülőgépeknél, melynek az utasok és a repülőterek környékén élők is örülhetnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pilótafülkében négy nagy LCD kijelző váltotta fel a kisebb monitorokat és a típusok közötti átképzés megkönnyítése érdekében a 787 és 777-es típusokhoz hasonló kialakítást kapott a teljes műszerfal.

Az alacsonyabb fogyasztásnak köszönhetően megnőtt a repülőgép hatótávolsága is,
így a következő években olyan kedvelt úticélok válnak elérhetővé Magyarországról, mint a Zöld-Foki Szigetek, Kenya, Zanzibár.

 Még 2018-ban további öt darab 737 MAX 8 repülőgép átvételére számít a légitársaság, majd a teljes flotta megújul 2022-ig. A Travel Service ezzel a világ egyik legfiatalabb flottájával rendelkező charter légitársasággá válik.