Elszunyókált egy rakodó az American Airlines egyik Boeing 737-esének rakterében, mivel senki nem vette észre hogy hiányzik, a reptéri dolgozót Kansas City-ből Chicago-ba tartó járat rakterében a célállomásra repítették.

Forrás: AA

Az American leányvállalata, a regionális járatokat teljesítő Piedmont Airlines Kansas City nemzetközi repülőterén működő állomásán dolgozó rakodó október 27-én, szombaton az American 363-as járatát teljesítő repülőgépre volt beosztva, mint rakodó.

A reggeli műszak vélhetően unalmasan telhetett, mert a rakodómunkás elszunyókált a Boeing 737-es elülső rakterében.

A járat indulása előtt senki nem vette észre, hogy a dolgozó a raktérben alszik és nem is hiányolta senki. A járat menetrend szerint reggel 5 óra 52-kor felszállt Kansasből Chicago irányába – az USA today beszámolója szerint.

A potyautazásra csak azt követően derült fény, hogy a repülőgép 7 óra 30-kor megérkezett Chicago-ba és megkezdték a repülőgép kirakodását és átvizsgálását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hatóságok az esetet a légiközlekedés biztonságát veszélyeztető ügyként kezelték és a ‘potyautast’ a chicago-i rendőrség, valamint az FBI hallgatta ki. A rakodó saját bevallása szerint ittas volt.

A dolgozót végül nem gyanúsították meg semmilyen bűncselekménnyel, és a következő American járattal visszautaztatták Kansas City-be, de ezúttal már a repülőgép utasterében.

A 23 éves rakodómunkásnak nem esett baja a véletlen kaland során, ugyanis a repülőgép raktere nyomás alatt van, és fűtötték is.

Az esemény ennek ellenére nem végződött a hollywoodi filmekben megszokott happy enddel, ugyanis az American közölte, hogy a légitársaság belső vizsgálatot indított és az érintett dolgozót felfüggesztették.

Forrás: AA

Az esemény állítólag azért történhetett meg, mert a Boeing 737-es első rakterébe végül nem került egyetlen poggyász sem, és a gép indulása előtt egyszerűen bezárták annak ajtaját anélkül, hogy bárki is benézett volna az elvileg teljesen üres raktérbe.

Legutóbb 2017 januárjában történt hasonló eset, akkor a United Express Charlotte-ból Washington Dulles repülőtérre tartó járatán maradt egy rakodó a repülőgép rakterében, neki sem lett baja.

Egy útmegszakítással végződő eset még 2015-ben történt, amikor az Alaska Airlines Seattle-ből Los Angelesbe tartó járatán maradt egy dolgozó a raktérben. Akkor az érintett még a felszállás előtt a 911 segélyhívótól próbált telefonon segítséget kérni, de a kapcsolat megszakadt, mielőtt elmondhatta volna, hogy mi a probléma. A repülőgép pilótáit az utasok figyelmeztették, akik meghallották, hogy valaki dörömböl a raktérből a felszállást követően.

A mostani esetben a rakodónál mobiltelefon sem volt, mert a kansasi repülőtér szabályai szerint a rakodóknál nem lehet mobiltelefon munka közben. Lehet, hogy a dolgozó el sem szunyókált volna, ha unalmában inkább az okostelefonját nyomkodja?