Huszonnyolc emberrel a fedélzetén eltűnt egy Antonov An-26-os az oroszországi Kamcsatka-félszigeten fekvő Palana repülőterének megközelítésekor, a baleset helyszínét később megtalálták, a repülőgép egy magas partfal sziklájának ütközött.

A Petropavlovszk-Kamcsatszkoje Aviation Antonov AN-26 típusú, 1982-ben gyártott, RA-26085 lajstromjelű repülőgépe a PTK 251-es számú belföldi járatot teljesítette Petropavlovszk-Kamcsatszkijból Palanába.

A hatóságok közlése szerint a céltól mintegy öt tengeri mérföldre (9 km) szakadt meg a kapcsolat a repülőgéppel, amikor az megkezdte a végső megközelítést. Az An-26-os nem érkezett meg a légikikötőbe.

A repülőgép fedélzetén 22 utas és 6 fős személyzet tartózkodott az első hírek szerint.

A térségben felhős és ködös időjárás volt az esemény időpontjában, ezért a vízszintes és függőleges látótávolság lecsökkent.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A helyi hatóságok kutató-mentő akciót indítottak a repülőgép megkeresésére a Palana környezetében, hajókat, helikoptereket és repülőgépeket is bevonva.

A baleset helyszínét és a repülőgép roncsait később megtalálták, az An-26-os egy magas partfal sziklájának ütközött. A roncsok egy része a szikla tetején maradt, de a repülőgép több darabja a tengerbe zuhant. Túlélőkről nincs hír.

(A címlapi kép illusztráció.)