Elindította legújabb járatait a norvégiai Stavangerbe és a görög fővárosba, Athénba a Wizz Air. A magyar hálózat bővítése része a légitársaság nemrég bejelentett nagyszabású fejlesztésének, melynek során a nyárra 21 új gép érkezik a WIZZ bázisaira Európa-szerte, 70 új útvonalat és heti 700 új indulást támogatva, valamint 4 új célállomással bővítve a teljes útvonalhálózatot – közölte lapunkkal a légitársaság.

Forrás: Wizz Air

Március 15-én indult a Wizz Air Budapest-Stavanger járata, ezzel egyidőben egy új repülőgép is csatlakozott a légitársaság budapesti flottájához, amely így már 11 állandó gépet számlál.

Stavanger már a második célállomás a WIZZ budapesti hálózatában Bergen után, amely 2017 óta elérhető. Stavanger Norvégia harmadik legnagyobb városa, amely 2008-ban Európa kulturális fővárosa is volt. Elbűvölő óvárosa, múzeumai és a fjordok felfedezéséhez kiváló elhelyezkedése tökéletes úticéllá teszi akár a pihenni vágyó, akár a kalandokat kereső utazók számára.

A Budapest-Stavanger járat hetente kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként közlekedik,
így menetrendje hosszabb utazásokra és hétvégi kiruccanásokra is alkalmas lehet.

Március 25-én indult el a Wizz Air régóta várt Budapest-Athén járata, amely már a kezdeti időszakban nagyon népszerűnek bizonyult: a legelső gép csaknem teljes telítettséggel szállt fel Budapestről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az athéni járat kezdetben hetente négy indulással, majd szeptembertől naponta üzemel,
így mindenki rugalmasan tervezheti meg utazását Európa egyik legnagyobb történelmi jelentőségű városába, amely évezredek óta lenyűgözi az oda látogatókat.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, melyekhez 2018 tavaszán egy újabb budapesti gép csatlakozik, 5,7 millióra növelve az ülőhelykapacitást a magyarországi útvonalakon. Az elmúlt év során a Wizz Air 4,4 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami éves szinten 18%-os növekedést jelent.

 

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!