Újabb lehetőség nyílik azoknak, akik ki szeretnék próbálni, hogy milyen szélestörzsű géppel repülni Európán belül: a szingapúri Scoot Boeing 787 Dreamlinereivel lehet viszonylag olcsón utazni.

A Singapore Airlines diszkont leányvállalata, a Scoot közel másfél év kihagyás után augusztus 10-én tér vissza Európába. De nem külön-külön indulnak újra a görög és a német fővárosba közlekedő járatai, hanem kötve, Szingapúr-Athén-Berlin-Athén-Szingapúr útvonalon. A cég Boeing 787-esei hetente három alkalommal, keddi, csütörtöki és szombati napokon közlekednek majd.

Az ötödik szabadságjog lehetőségével élve a szingapúri légitársaság az Európán belüli szakaszokra is értékesíthet repülőjegyeket, azaz csak Athén és Berlin között is szállíthat utasokat.

Forrás: Boeing

Bár a szingapúri légitársaság diszkont modellben működik, ScootPlus néven prémium turista helyeket is kínál Dreamlinerein.

Sima turista osztályra egy útra mintegy 19 ezer, prémium ülésekre pedig 75 ezer forintért is lehet találni jegyeket a Scoot foglalási rendszerében Athén és Berlin között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég flottájában öt Boeing 787-8 és kilenc Boeing 787-9 repül, ezek átlagéletkora öt év alatt van, az európai útvonalat a 8-as változattal teljesítik a következő időszakban a foglalási rendszer adatai szerint.

Az idei nyári időszakban több európai légitársaság is szélestörzsű repülőgépeket állított be néhány kontinensen belüli nyaralójáratára, a megnövekedett kereslet miatt. Például a Lufthansa Boeing 747-essel és Airbus A350-essel repül majd Frankfurtból, illetve Münchenből Mallorca szigetére.