A hatalmas érdeklődés miatt a Lufthansa két szélestörzsű géptípusát is beveti Európán belüli járaton: Boeing 747-essel és Airbus A350-essel repül majd Frankfurtból, illetve Münchenből Mallorca szigetére.

A német légitársaság közleménye szerint április óta huszonötször több foglalás érkezett a Palma de Mallorcára tartó járatokra, ezért rendkívüli intézkedésként döntöttek a nagyobb befogadóképességű gépek beállításáról.

Fotó: Lufthansa

A Boeing 747-8-asokkal Frankfurtból, az Airbus A350-esekkel pedig Münchenből teljesíti a cég az egyes járatokat.

Július 31-én Frankfurtból és Münchenből is szélestörzsű géppel közlekedik majd a Lufthansa a Baleár-szigetek népszerű üdülőhelyére.

A Boeing 747-8-as jelenleg a légitársaság legnagyobb üzemben lévő típusa, 364 utast tud szállítani. Az első mallorcai járatot július 17-én teljesítik ezzel a típussal, majd a következő három hétvégén is bevetik a Jumbo jetet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 293 utas szállítására berendezett Airbus A350-es egyelőre egy retúr járaton bukkan majd fel Münchenből július 31-én.

A Lufthansa közölte továbbá, hogy a járatok szén-dioxid-kibocsátását teljes mértékben kompenzálja.

Harry Hohmeister, a Lufthansa igazgatóságának tagja szerint az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedett a foglalások száma, főleg május végén voltak erősek az eladások.

A júliusi és augusztusi járatokra tízszer nagyobb az igény, mint négy héttel ezelőtt, néhány útvonalra több jegyet adtak el, mint a járvány előtt.

Ezért a következő hetekben mintegy 30-50 letárolt repülőgépét állítja vissza aktív szolgálatba a cég.