A jegyértékesítés felfutásával a Lufthansa a következő hetekben mintegy 30-50, korábban letárolt repülőgépét állíthatja újra forgalomba, a budapesti légikikötőben lévők közül is több példányt vitt már vissza Németországba.

A Funke médiacsoport interjúját szemlézve az Aero.de azt írta: Harry Hohmeister, a Lufthansa igazgatóságának tagja szerint az elmúlt nyolc hétben folyamatosan emelkedett a foglalások száma, főleg május végén voltak erősek az eladások.

A júliusi és augusztusi járatokra tízszer nagyobb az igény, mint négy héttel ezelőtt, néhány útvonalra több jegyet adtak el, mint a járvány előtt.

Ezért a következő hetekben mintegy 30-50 letárolt repülőgépét állítja vissza aktív szolgálatba a cég.

Forrás: Lufthansa

Lehetnek olyan járatok, amelyeket a szokásos kisebb gépek helyett szélestörzsűvel fog teljesíteni a Lufthansa, ha akkora az érdeklődés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pozitív fejlemények ellenére Hohmeister arra kérte a politikusokat, hogy tegyenek meg mindent az utazást megkönnyítő uniós zöld igazolvány június végi bevezetése érdekében, különben sokaknak nehézséget jelent majd a nyaralás megszervezése. Mivel most minden ország különböző szabályokat alkalmaz, nagy szükség lenne az egységesített nemzetközi gyakorlat bevezetésére először az európai utazásoknál.

A Lufthansa a járvány után több száz repülőgépét tárolta le, Budapestre 37 Airbus A320-as típuscsaládba tartozó repülőgép érkezett hosszú távú tárolásra.

A Lufthansa Technik Budapest lapunkhoz eljuttatott közlése szerint
a ferihegyi repülőtéren tárolt Lufthansa-gépek közül négy példány már visszatért a német bázisokra, és újra forgalomba állt.

Júniusban további kettő áll újra forgalomba, miután a légitársaság budapesti karbantartó leányvállalata elvégezte az ezt megelőzően kötelező ellenőrzéseket és azokat az időszakos karbantartásokat, amelyek esedékessé váltak az egyes példányoknál.