Visszatáncol az Eurowings az airberlintől átvett utak megnyitásából és helyükre szűkebb menetrenddel az easyJet lép, budapestre is az angol fapados jár majd Berlinből januártól.

Az easyJet A320neo repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Az Eurowings még októberben jelentette be, hogy 36, leginkább korábban az airberlin által üzemeltetett járatot indít el, ezek között volt a budapesti is. A Lufthansa diszkont cége a többi közt Berlinből 15, Bécsből 6, Düsseldorfból 5 járatot jelentett be. Az adatbázisok szerint azonban ezek jelentős részéből visszatáncoltak.

A budapesti járatok január 18-tól indultak volna, de a foglalási rendszerekből törölték ezeket a járatokat. Helyettük viszont megjelentek az easyJet gépek, de a menetrend sokkal szűkebb: az Eurwowings heti 10-12 járatot üzemeltetett volna, az easyJet viszont csak hetet fog: 12.25-kor indul majd Tegelre a járat és 13.55-kor érkezik. Emellett a schönefeldi továbbra is megmarad.

Az ügyben lapunk kereste a Lufthansát, a társaság annyit közölt, hogy “finomhangolják” a januári és februári menetrendet, azok a járatok, amelyeket visszamondtak az év hátralévő részében jelenhetnek meg az Eurowings hálózatában.

A foglalási rendszerek szerint az Eurowings a németországi járatoktól is visszalépett, és a Routesonline adatai szerint az olasz, spanyol utak mellett a koppenhágai, mallorcai, stockholmi, Tel Aviv-i, bécsi és zürichi útvonalakon is elindítja járatait, miközben az Eurowings járatai ezeken az útvonalakon január közepi foglalási időszakra nem elérhetőek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az easyJet 25 géppel hetente 250 belföldi és 362 nemzetközi járatot teljesít majd Tegelről.