Visszatáncol az Eurowings az airberlintől átvett utak megnyitásából és helyükre szűkebb menetrenddel az easyJet lép, budapestre is az angol fapados jár majd Berlinből januártól.

Az easyJet A320neo repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Az Eurowings még októberben jelentette be, hogy 36, leginkább korábban az airberlin által üzemeltetett járatot indít el, ezek között volt a budapesti is. A Lufthansa diszkont cége a többi közt Berlinből 15, Bécsből 6, Düsseldorfból 5 járatot jelentett be. Az adatbázisok szerint azonban ezek jelentős részéből visszatáncoltak.

A budapesti járatok január 18-tól indultak volna, de a foglalási rendszerekből törölték ezeket a járatokat. Helyettük viszont megjelentek az easyJet gépek, de a menetrend sokkal szűkebb: az Eurwowings heti 10-12 járatot üzemeltetett volna, az easyJet viszont csak hetet fog: 12.25-kor indul majd Tegelre a járat és 13.55-kor érkezik. Emellett a schönefeldi továbbra is megmarad.

Az ügyben lapunk kereste a Lufthansát, a társaság annyit közölt, hogy “finomhangolják” a januári és februári menetrendet, azok a járatok, amelyeket visszamondtak az év hátralévő részében jelenhetnek meg az Eurowings hálózatában.

A foglalási rendszerek szerint az Eurowings a németországi járatoktól is visszalépett, és a Routesonline adatai szerint az olasz, spanyol utak mellett a koppenhágai, mallorcai, stockholmi, Tel Aviv-i, bécsi és zürichi útvonalakon is elindítja járatait, miközben az Eurowings járatai ezeken az útvonalakon január közepi foglalási időszakra nem elérhetőek.

Hirdetés

Az easyJet 25 géppel hetente 250 belföldi és 362 nemzetközi járatot teljesít majd Tegelről.

Hirdetés