Várhatóan nem újítja meg az Air Serbia vezetésére vonatkozó szerződését az Etihad Airways.

Az Etihad Airways a 2013-ban megkötött 49%-os felvásárlás részeként öt évre kötött egy olyan szerződést, amely az abu-dzabi székhelyű légitársaság részére 2018 év végéig biztosítja a jogot, hogy az Air Serbia menedzsmentjét az arabok nevezhessék ki.

Az EX-YU Aviation információi szerint az év végén lejáró szerződést várhatóan nem újítja meg a – részben rossz felvásárlásai miatt (pl. Air Berlin, Alitalia, Darwin Airline) – súlyos pénzügyi gondokkal Etihad, így az Air Serbia vezetésében nagy változások várhatók.

Fotó: AIRportal.hu

Az Air Serbia legfontosabb vezetői pozícióit jelenleg az Etihad Airways által kinevezett menedzserek töltik be, Duncan Naysmith vezérigazgató, Joost den Hartog kereskedelmi- és Declan Keller üzemeltetési vezérhelyettesek szerződését várhatóan nem újítják meg, hanem helyettük szerb vezetőket neveznek ki.

A mostani álláspont szerint az Etihad Airways menedzsment-szerződés lejárata ellenére, illetve azt követően sem adja el 49%-os részesedését az Air Serbiában, valamint a meglévő kereskedelmi partnerséget is fenntartják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!