A British Airways Holidays szülők körében végzett kutatása arra kereste a válaszokat, hogy a szülőket mi aggasztja leginkább, amikor gyermekeikkel együtt utaznak, és melyek azok a játékok, amik a legnépszerűbbek a repülőgépek fedélzetén.

Archie Sturt (3), Nicola Sturt és Lord Robert Winston (Fotó: British Airways) | © AIRportal.hu

Archie Sturt (3), Nicola Sturt és Lord Robert Winston
(Fotó: British Airways)

A British Airways kutatásának eredményei rávilágítottak, hogy a szülők legnagyobb aggodalma, hogy miként kössék le csemetéiket: 60 százalékuk bevallotta, képtelen fél óránál tovább lefoglalni gyermeke figyelmét.

A légitársaság egy kísérlet keretében harminc kisgyermek viselkedését vizsgálta egy kétórás repülőút alatt, ahol különböző játékokat kaptak a részvevők.

A 2-10 éves gyermekeknek 90 perc játékidő állt rendelkezésére, mely során kutatók – Robert Winston televíziós személyiség és pedagógus pszichológusok – követték figyelemmel viselkedésüket.

A kísérletről készült videó

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: British Airways Youtube Channel

A kísérlet meglepő eredményeket hozott: a gyermekek figyelmét a legolcsóbb játékok kötötték le a leghosszabb ideig. A Play-Doh kreatív gyurma és a jelenlegi sztárjáték, a Loom karkötő készlet dobogós helyen végzett: a gyerekek 80, míg a szülők 70 százaléka vinné magával a repülőutakon a jövőben. Mindkét játék több mint 40 percig foglalta le a fiatalokat.

Az 2-5 évesek körében a Play-Doh gyurma volt az abszolút favorit, míg a Loom karkötők az 5-10 éves korcsoport körében arattak sikert. A régi klasszikusok, mint a Lego és az angol kártyajáték, a Top Trump is szépen szerepeltek, az utóbbiaknál: 37 és 33 percig szórakoztatták a gyerekeket.

A British Airways fedélzeti slágerjáték-listája:

  • Loom kreatív karkötő készlet
  • Play-Doh kreatív gyurma
  • Lego
  • Top Trump
  • Uno
  • Usborne kártyák
  • Mágneses úti játékok
  • Aquadoodle ceruza
  • Ujjbábok
  • Matricás foglalkoztató

Robert Winston professzor a következőket mondta: „Nagy a csábítás a szülőknél, hogy egyszerűen csak lejátszanak egy filmet a csemetéknek abban a reményben, hogy attól majd elszenderednek. De a kreatív játékok, mint például a Lego, a matricás foglalkoztató könyvek és úti játékok is remekül lefoglalják a kicsiket. Érdemes rendszeres időközönként újabb és újabb játékot kipróbálni, így a garantáltan elmélyülnek a játékban akár másfél óránál tovább is.”

A 2000 fő bevonásával készült felmérésből kiderül, a szülők negyedét aggasztja, hogy gyermekeik zavarják a többi utas nyugalmát, míg több mint felüket a gyerekek felboruló alvásritmusa nyugtalanítja.

Dr. Vivian Hill, a londoni Oktatási Intézet pedagógus pszichológusa a következőket mondta: „A statikus játékokkal szemben (mint például a plüss játékok és babák) a képzeletet beizzító, kreativitást igénylő játékok huzamosabb ideig fenntartják a gyerekek érdeklődését.”

Még teljesebb repülési élmény a rövid-távú járatokon

A legfiatalabbak mellett a British Airways a szélesebb utazóközönség számára is a lehető legkényelmesebbé teszi a repülést. A légitársaság nemrégiben bemutatta újragondolt formatervezésű üléseit és utasterét a rövid távú, az európai hálózat és London között közlekedő repülőgépein. Az innovatív formatervezés maximális személyes teret és kényelmet nyújt a British Airways 95, rövid-távú útvonalon közlekedő repülőgépén.

A rövid-távú járatokon nyújtott szolgáltatások javítása érdekében a British Airways tárgyalásokat folytat az Inmarsattal annak érdekében, hogy az európai légi széles sávú internetezés új korszakában is vezető szerepet tölthessen be. A tervek szerint Európában elsőként – kezdetben a belföldi, nagy-britanniai járatokon– olyan földi sugárzású, 4G széles sávú hálózatot kívánnak ügyfeleiknek biztosítani repülésközben, mint amilyet a földön megszokhattak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!