A nyár végéig naponta 10-20 európai járatát törli a holland légitársaság, emellett jelentősen korlátozza a saját és a regionális Cityhopper európai járatain a szabad helyek eladását, valamint a légiáru szállítását is.

Az amszterdami Schiphol reptéren és a KLM-nél is fennálló munkaerőhiány miatt újabb lépéseket jelentett be a légitársaság annak érdekében, hogy csökkentse dolgozóira és a repülőtéri személyzetre nehezedő nyomást.

Augusztus 28-ig naponta további 10 és 20 közötti, európai célállomásra közlekedő járatát törli a KLM.

A légitársaság a már korábban bevezetett jegyértékesítési korlátozásokon túl jelentősen limitálja a KLM és a KLM Cityhopper európai úti célokra közlekedő járatain rendelkezésre álló szabad helyek értékesítését. Ezzel a járattörlések és a Schipholon kialakult hosszú sorok miatt a járatok lekésése esetén átfoglalt utasoknak szabadít fel kapacitást a cég.

Fotó: AIRportal.hu

A KLM mostantól értesíti és a legközelebbi másik járatra automatikusan átfoglalja azokat az utasokat, akiknek törölte az eredeti útját, így nem kell kapcsolatba lépniük a légitársaság vagy az utazási irodák ügyfélszolgálataival.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A KLM Cityhopper járataira a légitársaság nem vesz fel foglalásokat légiáru szállítására és ezek a járatok nem is fuvaroznak cargót, az interkontinentális járatok pedig nem visznek ömlesztett árut és postazsákokat az alsó raktérben, az ilyen rakományt konténerekbe pakolják a repülőtéren, és csak így szállíthatók a nyári menetrend végéig, október 29-ig.