A tavalyi változások még csak a kezdetet jelentették a British Airways újításainak World Traveller Plus szolgáltatásaiban, hamarosan még több újítással találkozhatnak az utasok a légitársaság Premium Economy osztályán.

A British Airways a világon elsők között vezette be a Premium Economy osztályt a járatai egy részén, amely a turista osztály szolgáltatásoknál valamivel többet nyújt: kényelmesebb ülőhely, magasabb szintű kiszolgálás, választható menü.

Sok más légitársaság Premium Economy szolgáltatásaival összehasonlítva azonban a British Airways messze elmaradt a magas szintű utazási élmény biztosításán, így a turistaosztályra árult jegyeknél nagyjából 30%-kal magasabb árú Premium Economy színvonalában nem érte meg a plusz költséget.

A British Airways azonban most több változást is bevezet a „World Traveller Plus”, vagyis a Premium Economy szolgáltatásaiban, amelyek közül a legfontosabb a berendezés, emellett a menü és a fedélzeten minden utas számára biztosított kényelmi kiegészítők.

A megújult Premium Economy nagyobb képernyőket kapott (Forrás: British Airways)

A fedélzeti berendezés

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British Airways tavaly mutatta e először a megújult Premium Economy kabinokat. A fedélzeti szórakozásért felelős képernyőket 50%-kal növelték, míg az üléseket láb és fejtámaszát hat különböző módon lehet beállítani a legkényelmesebb utazás érdekében.

A ThePointGuy rámutatott, hogy a British Airways valószínűleg a Premium Economy-ban látja a jövőt: a légitársaság a 777-esein 40-ről 32-re csökkentette a Business class ülőhelyeit, és 24-ről 54-re növelte a Premium Economy-t.

A British Airways megújult Premium Economy osztályának ülései (Forrás: British Airways)

A Premium Economy menü és kiegészítők

A British Airways február elsejétől három különböző főételt szolgál fel a fedélzeten, amelyek közül az utasok előre választhatnak 24 órával a repülőgép indulása előtt.

Eddig a menü nem volt valami választékos: előételnek salátát, főételnek marhahúst zöldségkörettel vagy raviolit, desszertnek pedig egy pekándiós süteményt szolgáltak fel.

Február elsejétől a marhaszelet és a krémes-zöldséges rigatoni tészta mellett gyöngytyúkot szolgálnak fel főételként a fedélzeten. Emellett nagyobb választékot biztosítanak a második étkezés során is a repülés későbbi szakaszában.

Új menü a Premium Economy-n (Forrás: British Airways)

Az új fedélzeti ellátáshoz tartozik még, hogy az utasok a párnán és takarón kívül műanyag szemmaszkot, füldugót, zoknit, tollat, fogkefét és fogkrémet is kapnak.