A koronavírus-járvány nemcsak elhúzta a spanyol Air Europa értékesítését, de alkudozásra is késztet: az International Airlines Group (IAG) helyi lapértesülések szerint féláron venné meg az általa tulajdonolt Iberia közvetlen versenytársát.

A Reuters a spanyol Cinco Dias napilap értesülése alapján írt arról, hogy a többek közt a British Airways és az Iberia tulajdonosaként ismert IAG-holding utolsó körös tárgyalásokat folytat a vételárról a tulajdonos Globaliával.

Úgy tudni, a korábban 1 milliárd euró értékűre tervezett akvizíció végül csak 500-600 millió eurójába fog kerülni a légitársasági csoportnak.

Fotó: AIRportal.hu

A tárgyalások eredményéről a lap szerint a héten számolnak be. Az Air Europa felvásárlásával az IAG a dél-amerikai piacon és a Karib-térségben szeretné erősíteni jelenlétét, az 1986-ban alapított spanyol légitársaság ugyanis a jelenleg több mint 60 gépből, köztük 17 Boeing 787-esből álló flottájával és kiterjedt hálózatával fontos szereplőnek számít, az Iberia legnagyobb versenytársa ezeken az útvonalakon.

Az Air Europa felvásárlásának tervét még tavaly novemberben jelentették be, és az idei második félévben szerették volna lezárni a folyamatot, de a koronavírus-járvány miatt még az is felmerült, hogy az IAG végül eláll az ügylettől. Willie Walsh, IAG-vezér az El Paisnak júniusban azt mondta, felül kell vizsgálni az akvizíciót.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.