Február 11-én felfüggesztette működését az Air Namibia.

A namíbiai nemzeti légitársaság február 11-től törölte összes járatát, a repülőgépeit pedig hazarendelte a Windhoekben működő bázisára.

Az Air Namibia azonnali hatállyal felfüggesztette a repülőjegyek értékesítését is a cég honlapján megjelent sürgős értesítés szerint.

A társaság az érintett utasokat arra kéri, hogy a visszatérítés iránti kérelmüket e-mailben juttassák el a megadott címekre.

Az ország kormánya később megerősítette, hogy a légitársaságot felszámolják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járvány miatt elrendelt utazási korlátozások miatt a légitársaság az utóbbi időszakban csak belföldi járatokat üzemeltetett.

Forrás: Air Namibia

A cég már hosszú ideje küzd pénzügyi problémákkal, amit a világjárvány tovább súlyosbított. Mint ismert, az ország légügyi hatósága tavaly nyáron felfüggesztette a cég engedélyeit pénzügyi és biztonsági problémák miatt, de a döntést az ország legfelsőbb bírósága később hatályon kívül helyezte.

Az állami tulajdonú légitársaságnak sürgős tőkeinjekcióra lett volna szüksége, amelynek biztosítására korábban hajlandóságot mutatott az ország kormánya. Az utóbbi időszakban azonban konfliktus alakult ki a menedzsment és a kormányzat között, amelynek következtében az Air Namibia igazgatótanácsa február elején le is mondott.