Olasz lapértesülések szerint a Lufthansa 500 millió eurót ajánlott az Alitalia egyes gépeiért és résidejeiért.

Fotó: AIRportal.hu

A Corriera della Sera szerint a Lufthansa az összes gépért és résidőért fizetne 500 millió eurót, sőt, a hajózó személyzetet is átvenné.

A lap három, névtelenséget kérő forrása arról számolt be, hogy többezer munkavállalót szeretne a Lufthansa átvenni, emellett csökkentené a cég rövid- és középtávú járathálózatát.

A Corriera della Sera megjegyezte, hogy az ajánlatot nagy valószínűséggel visszautasítják az Alitaliát irányító csődbiztosok.

A Lufthansa a nap folyamán reagált a hírekre, megerősítették, hogy az Alitalia egyes részei iránt valóban érdeklődnek, és fenntarthatóbb formában vinnék tovább a márkát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A német holding közlése szerint az átszállóforgalom és az európai direktjáratok egy-egy része érdekli csak. Sajtóértesülések szerint a mintegy tizenkétezer munkavállalónak csak a felét vennék át.

Múlt héten írtunk arról, hogy a Lufthansa kikérte az Alitalia részletes adatait annak ellenére, hogy korábban azt nyilatkozták, hogy jelenlegi formájában nem érdekli őket a légitársaság. A római bázis annál inkább. Aztán a hét végén az egyik Lufthansa szóvivő megerősítette: nagy valószínűséggel ajánlatot fognak tenni a vergődő olasz légitársaságra, vagy annak bizonyos részeire. De hangsúlyozták, hogy a jelenlegi formájában menthetetlennek tartják a céget.

Az Alitalia vezetői két hete döntöttek arról, hogy október 2-ről 16-ra tolta ki a kötelező érvényű ajánlatok beadási határidejét. A tárgyalások utáni végső ajánlat november 5-i határidejét ez a módosítás nem érinti. Ez utóbbi fázisban a tárgyalások során az érdekeltek még megváltoztathatják a korábban tett ajánlatukat.

A ch-aviation korábbi cikke szerint az Alitalia üzemeltetői továbbra is abban reménykednek, hogy egyben sikerül eladni a légitársaságot, ugyanakkor a legnagyobb esély a darabokban történő eladásra látszik: a járatüzemeltetés és a gépkarbantartás, illetve a földi kiszolgálási üzem is külön találhat gazdát.