Felszálltak az első újraindított járatok a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről pénteken. Az üzemeltető tapasztalata szerint az utasok fegyelmezettek voltak, betartották a biztonsági intézkedéseket.

A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint reggel 6 óra 17 perckor szállt fel Ferihegyről a Wizz Air Berlinbe tartó járata, ez volt az első az újraindított összeköttetések közül. A járatot a Flightradar24 radarképe szerint a HA-LWP lajstromú Airbus A320-as teljesítette.

A forgalom újraindítását a repülőtér üzemeltetője felkészülten várta, az utasok ellenőrzése és beszállítása gördülékenyen, fennakadások nélkül zajlik folyamatosan.

Forrás: Budapest Airport

A személyzet mindent megtesz azért, hogy a reptéri tartózkodás biztonságos legyen, ennek érdekében ügyelnek a sorok képzésére: padlómatricákkal és információs táblákkal segítik a megfelelő távolság megtartását, az egymáshoz túl közel lévő ülőhelyek használatát pedig lehetetlenné teszik.

Az üzemeltető folyamatosan utántölti, illetve cseréli a terminálon kihelyezett automata és pumpás kézfertőtlenítőket, valamint kiemelt hangsúlyt helyez a sokkal gyakrabban végzett fertőtlenítő takarításra. A személyzet azon tagjai pedig, akik munkájukból adódóan nem tudják betartani az emberek közötti 1,5 méteres távolságot, kötelezően maszkot viselnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér szerint az utasok együttműködők és fegyelmezettek voltak reggeltől, a terminálba kísérők nélkül léptek be. A cég továbbra is arra kéri a Budapestről elutazó utasokat, hogy az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert használják, és az online utasfelvételt részesítsék előnyben a fizikai érintkezés minimalizálása érdekében.

A Wizz Air korábbi tervei szerint május elejétől 16 budapesti útvonalán indítja el gépeit, bár járattörlés mindig előfordulhat. A magyar hátterű diszkont cégen kívül még a KLM jelentette be, hogy május elejétől ismét közlekedik egyik Amszterdam-Budapest-Amszterdam járata.