A Lufthansa Technik a világjárvány légiközlekedésre gyakorolt tartós hatása miatt felbontja a tervezett beruházásnak otthont adó ingatlan megvásárlására vonatkozó szerződéses megállapodást és felszámolja a hajtóművek alkatrészeit javító bázisát Miskolcon – közölte lapunkkal a repülőgép-karbantartó vállalat.

A Lufthansa Technik és leányvállalatai soha nem látott kihívásokkal küzdenek a koronavírus-járvány légiközlekedésre gyakorolt tartós hatása miatt. A likviditás védelme érdekében a társaság 2020 októberében már meghozta döntését arra vonatkozóan, hogy a 2021-re tervezett Lufthansa Technik Miskolc fejlesztését nem lehet az eredeti tervek szerint folytatni, valamint a kialakult helyzet egyértelműen lehetetlenné tette a korábban felvett, helyi munkavállalók további foglalkoztatását is – olvasható a cég közleményében.

A 2021-ben is folytatódó válság hatása várhatóan a teljes légiközlekedés, ezáltal a repülőgép-karbantartó, javító és nagyjavító iparág hosszú távú kilátásait is érinti, ebből adódóan a vállalat kénytelen volt még szigorúbb intézkedéseket mérlegelni, így vált szükségessé a Lufthansa Technik Miskolc fejlesztésének felszámolása.

Mivel nem várható, hogy a repülőgép-karbantartó és javító iparág belátható időn belül ismét eléri a járvány előtti piaci helyzetét, a Lufthansa Technik Miskolc beruházását már nem lehet megvalósítani.

„Nagyon sajnáljuk a döntés Miskolc városára és a helyi partnereinkre gyakorolt hatását” – mondta Michael Kirstein, a Lufthansa Technik hajtómű-szervizelésért felelős üzemeltetési alelnöke.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hozzátette: „Szeretnénk köszönetünket és elismerésünket kifejezni Miskolc Önkormányzatának és a Miskolc Holdingnak, amiért kezdettől fogva a mai napig nagy elkötelezettséggel, kiemelkedő szakértelemmel és hozzáértéssel támogatták projektünket ebben a rendkívül nehéz időszakban is. Ha a piac új perspektívákat kínál számunkra, ismét Miskolcra fogunk fókuszálni rendkívüli vonzereje, korszerű infrastruktúrája, valamint az iskolák és az egyetemek átfogó támogatása miatt.”

Amint arról korábban beszámoltunk, a német vállalatcsoport repülőgép-javítással és -fenntartással foglalkozó vállalata 2019 februárjában jelentette be, hogy 43 milliárd forintos befektetéssel szervizközpontot telepít Miskolcra. A járvány következtében kialakult válság miatt azonban tavaly felfüggesztették a beruházást, amelynek jövője mindeddig bizonytalan volt.