Megkapta az első pénzinjekcióját az Adria Airways, a társaság törzstőkéjét 2019 első negyedévéig pedig összesen 14 millió euróval emelik meg – írja az ATW Online a cég közleményére hivatkozva.

A szlovén légitársaság közlése szerint december elején 4 millió eurót kapott a résztulajdonos 4K Investtől, a plusz forrást az üzemméret bővítésére fogja használni. A német hátterű vállalat 2016-ban vásárolta be magát, és a tervek szerint 2019 első negyedévéig további 10 millió eurót fektet a nem túl jó anyagi körülmények között működő cégbe.

Az idei évben a szokásosnál is nagyobb költségszinttel volt kénytelen üzemelni a cég, mivel az időjárási és légiirányítási problémák miatti késések jelentős mértékben emelkedtek, ennek pedig nagy pénzügyi vonzata volt.

Erről az Adria Airways a szlovén légügyi hatóságnak októberben küldött válaszában értekezett, a polgári közlekedési szerv ugyanis kíváncsi volt, hogy miért kell ennyi pénz a cégnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Holger Kowarsh, az Adria Airways ügyvezetője a befektetés fontosságával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy bizakodók, de plusz forrásokra van szükségük, hogy stabilizálják a működést, visszanyerjék az utasok bizalmát, és meggyőződését fejezte ki, hogy sikerül végigvinni tervüket.

Az üzemelés stabilizálásának része az is, hogy a társaság a CRJ-k és Airbusok helyett Szuhoj Superjet 100-asokkal repül majd, a most meglévő flottát pedig wet-lease formában bérbe adja. Erről november végén állapodtak meg az orosz gyártóval. E szerint a 15 gépes megrendelésből származó első példányok már 2019-ben meg is érkeznek az Adriához.