Tizenöt darab Szuhoj Superjet 100-as hosszútávú bérléséről állapodott meg a szlovén Adria Airways és a gyártó, az oroszok karbantartó bázist is létrehoznak Ljubljanában.

Az STA szlovén hírügynökség és a Szuhoj közlése szerint az első gépek már a jövő év elején megérkeznek Szlovéniába. Holger Kowarsch, az Adria Airways vezérigazgatója a megállapodással kapcsolatban azt mondta, két éve tanulmányozzák a Superjeteket, a döntés során minden üzemeltetési és műszaki paramétert figyelembe vették, ezek tökéletesen passzolnak az Adria Airways stratégiai céljainak megvalósításához.

Elmondása szerint a Superjetek megérkezésével az Adria Airways a meglévő 8 darab Bombardier CRJ900-ast, három CRJ700ER-t, illetve a három Airbus A319-est wet-lease formában bérben fogja adni.

Forrás: Szuhoj

Alekszandr Rubicov, a Szuhoj vezetője a karbantartó bázis megépítését emelte ki, állítása szerint ezzel sikerül biztosítani az SSJ100-asok rendelkezésre állását.

Az évek óta nehéz anyagi helyzetben lévő Adria Airways jelentős átalakításon esik át, az SSJ-k beszerzése is ennek része. A német 4K Investment befektetői csoport a napokban jelentette be, hogy 4 millió eurós tőkeemelést hajt végre a társaságban 2019 első negyedévében, ebből a további átalakításokat finanszírozzák. Azok után döntöttek így, hogy a légügyi hatóság figyelmeztette az Adriát, bizonyítania kell likviditását, különben szankciókra számíthat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A társaság üzemét az elmúlt időszakban a magas üzemelési költségek mellett személyzethiány és egyes gépek alacsony rendelkezésre állása is nehezítette.