A nagyarányú járatbővítést most erős visszavonuló követi: az izlandi WOW Air 3 célállomást húz le az amerikai térképéről a téli menetrendi időszak kezdetétől.

A USA Today beszámolója szerint nem közlekednek a hosszútávú fapados járatokra specializálódott izlandi cég gépei Clevelandbe, Cincinnatibe és St. Lous-ba sem. Utóbbi célállomás január 7-én szűnik meg, a másik két célállomást pedig nem újítják fel a tavaszi menetrendváltáskor.

A járatokat alig 5 hónapig üzemeltette a 99 dolláros jegyeket ígérő társaság és egyes sajtóhírek szerint a dallasi és New York-i járat is veszélyben van. A hírcsatornának Svana Friðriksdóttir, a WOW Air szóvivője megerősítette a járatok megszüntetését, a dallasi és New York-i járat jövőjéről azonban elmondása szerint nem született még döntés, Detroit pedig egyelőre a hálózatban marad.

Fotó: AIRportal.hu

A járatok beszüntetését a szóvivő az alacsony kereslettel magyarázta, mint fogalmazott, St. Lous egy nagy csalódás volt a társaságnak, a járatok töltöttsége nem érte el az induláskor kitűzött célt. A repülőtér ugyanakkor meglepődött a bejelentésen, szerintük nagyon jól mentek ezek a járatok.

Az Andy’s Travel blog amerikai blogger oldalán olvasható bejegyzésben a szerző azt írta, az lehet a járatbeszüntetés oka, hogy nem volt elég prémium utas a járatokon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A WOW Air volt 2003 óta az első légitársaság, amely közvetlen járatot biztosított Európába a városból, előtte az American Airlines közlekedett Londonba. Az egész régió szürke folt volt, így a WOW Air olyan területre lépett, ahol jelentős konkurenciától nem kellett tartania, a nagy légicégek ugyanis inkább a keleti és nyugati parti nagyvárosok és Európa között járnak. Emellett joggal gondolták, hogy az alacsony jegyárak vonzóak lesznek az utasoknak.