Felújítja Airbus A330-asainak kabinját a Brussels Airlines. Gépenként 10 millió euróért a turista, a prémium turista és a business osztály is teljesen megújul.

Christina Foerster, a társaság vezérigazgatója az AIRportal.hu-nak egy brüsszeli sajtótájékoztatón nyilatkozva azt mondta, 10 repülőgépükből hét újonnan csatlakozott a flottához, ezért kihasználják az alkalmat, hogy megmutassák a cég értékeit. Ez a fedélzeti ellátásban, valamint a székekben is megmutatkozik majd.

Mint kiemelte, a korábbinál több lehetőséget kínáló fedélzeti szórakoztatórendszert telepítettek a fedélzetre, a prémium turista osztályon szélesebbek lettek a székek, a business osztályon pedig önkiszolgáló bárt alakítanak ki.

A turista osztályon a székek sokkal ergonomikusabbak lettek, nagyon kényelmes a deréktámasszal ellátott háttámla, a kijelzők mérete pedig a korábi 8,9 hüvelykről 10,1 hüvelykre nőtt, és mivel érzékenyebbek az érintésre, használatuk is sokkal könnyebb.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A székköz a korábbi 32 helyett 31 hüvelyk lesz, ami európán belüli járaton sztenderdnek minősül, de hosszútávú járat esetén bizonyos magasság felett szűkösnek bizonyulhat. Az utasokat a korábbinál fél hüvelykkel szélesebb ülések kárpótolhatják. A székkiosztás 2-4-2 lesz, ebben nincs változás.

A prémium turista osztályon 23 százalékkal nagyobb lesz a lábtér, mint a normál turistán, 38 hüvelyk a székköz, az ülések 19 hüvelyk szélesek, és meglepően nagy mértékben, 40 fokban lehet dönteni őket. Az asztalok a két ülés közé kerültek, így a személyes tér is nagyobb lett, a kijelzők mérete pedig 13,3 hüvelykre nőtt, ez az egyik legnagyobb az európai légitársaságok körében. A prémium turista ülések egyébként a huzatokat és a kijelzőt leszámítva teljesen megegyeznek a Lufthansa által használttal. A székelrendezés 2-3-2, három sorban.

A business osztályon a sok-sok fém és műanyag mellett valódi, szálcsiszolt fa is jutott, ezzel borítják a különbözők tárolók felületét. Nagyon szép, letisztult és modern a kezelőgombok kialakítása, a teljesen sík ággyá alakítható ülések nagy előnye, hogy változtatható bennük a nyomás, így mindenki a saját ízlésére tudja állítani az ülőlap keménységét. A kijelzők 15,6 hüvelykre híztak, a székkiosztás pedig eléggé érdekesre sikerült: balról jobbra haladva 2-2-1 a konfiguráció.