Szükség van a kapacitására, ezért várhatóan 2025-ig működik még a régi schönefeldi terminál Berlinben, az üzemeltető közlése szerint ezért az idén és jövőre 50 millió euróból jelentős felújítást hajtanak végre a kelet-német időkből származó épületben.

A német főváros botrányokkal terhelt, az átépítések után 2020-ban megnyitni tervezett új reptéri termináljának kapacitását már meghaladta Berlin utasforgalma, ezért az ugyanott lévő régi, schönefeldi részt is tovább kell működtetni.

A reptérüzemeltető a régiós közmédia portálja, az rbb24 közlése szerint ezért elmondta: az új épület bővítésének elkészültéig, legalább 2025-ig szolgálhat még a kelet-német időkből származó terminál. Ezért az idén és jövőre összesen 50 millió eurót költenek felújításra, bővítésre.

Schönefelden így a tervek szerint az Easyjet és a Ryanair által használt 3A mólóban összenyitják a kis váróhelyiségeket, új éttermek költöznek ide és további mosdókat alakítanak ki.

Emellett a forgalmi előtéren egy újabb várótermet is építenek, ez az átalakítás idején is szolgálja majd az utasokat. Egyébként az elmúlt több mint tíz évben a négy csarnokból álló terminálon többféle bővítést, fejlesztést hajtottak már végre az egyre növekvő légiforgalom miatt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Berlin Airport

Mindennek ellenére már megválasztották a világ legrosszabb repterének is, számtalan fórumon olvasni rendkívül negatív véleményeket róla, főként a hangulata, elrendezése miatt.

Engelbert Lütke Daldrup, a reptérüzemeltető vezetője szólt arról is, hogy szeretnének hosszú távú járatokat csábítani Berlinbe, hiszen az Air Berlin csődje és megszűnése óta jelentősen szűkült ezen útvonalak köre.

A nyáron a Singapore Airlines diszkont cége, a Scoot ugyan megjelenik itt, de New York és Toronto is a célkeresztben van. A cégvezető szerint az elmúlt években inkább a fapadosokkal közlekedő turisták voltak jellemzők Berlinre, de egyre több az üzleti utazó, ezért is volna szükség az interkontinentális összeköttetések bővítésére.