A francia Europe Airpost, az ír Air Contractors és a dél-afrikai Safair légitársaságokat tulajdonló ASL Aviation Group bejelentette, hogy megállapodást írt alá a magyar leányvállalatokkal is rendelkező, svájci központú Farnair-csoport felvásárlásáról. Az ügylet várhatóan még az év végéig lezárul, miután az illetékes hatóságok jóváhagyják a tranzakciót.

Az ügylet lezárultával a két sikeres légiközlekedési szolgáltatásokat nyújtó csoport erősségeit egyesíti majd az új vállalat, melynek köszönhetően az iparágban vezető szolgáltatási színvonalat nyújt majd világszerte, meglévő és jövőbeni partnereinek – áll az ASL Aviation közleményében.

A Farnair felvásárlása egyedülálló lehetőséget ad az ASL Aviation csoportnak, hogy jelentős mértékben erősítse pozícióját mint globális semleges légitársasági szolgáltató a főbb csomagküldő integrátor ügyfelek irányába. A svájci bázisú Farnair-csoport széles körű, globális légiközlekedési szolgáltatásai jól kiegészítik az ASL Aviation csoport jelenlegi szolgáltatási portfólióját.

A tranzakció lezárultával az ASL Aviation csoporthoz tartozó légitársaságok száma hétre bővül: A FARNAIR Switzerland, a FARNAIR Hungary, a Quikjet India és a vegyesvállalatként működő dél-kelet ázsiai K-Mile légitársaságokkal egészül ki az ASL Aviation francia Europe Airpost, az ír Air Contractors és a dél-afrikai Safair légitársaságokat jelenleg tulajdonló portfóliója.

Az ASL Aviation csoport tulajdonában és/vagy üzemeltetésében álló repülőgépek száma 100 darab fölé, míg a cég alkalmazotti létszáma 1.500 fölé emelkedik. A Farnair-csoport vezetése a felvásárlást követően is a helyén marad.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az írországi központú ASL Aviation csoport a korábbiakban is akvizíciók segítségével növekedett. A csoportot két vállalat tulajdonolja, a CMB 51%-ban, a 3P Air Freighters pedig 49%-ban.

A társaság közleménye nem tér ki arra, hogy a magyar leányvállalatok, a Farnair Hungary és a Farnair Europe Handling működésében és stratégiájában a felvásárlás eredményez-e változásokat. A Farnair Hungary ügyvezetője, Molnár László az AIRportal.hu-nak adott szeptemberi interjújában a magyar leánycég ambiciózus növekedési terveiről nyilatkozott, melynek megvalósítása során további Boeing 737-es repülőgépek kerülnek magyar lajstromba.

A Farnair Hungary Boeing 737-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Farnair Hungary Boeing 737-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!