A biztonsági szolgálat sztrájkja miatt nehezen megközelíthető a magyarországi légijáratokat is kiszolgáló belgiumi Charleroi nemzetközi repülőtér, az utasok jelenleg nem tudnak bejutni a légikikötő területére – tájékoztatott a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

A beszámoló szerint reggel óta nehezen megközelíthető a repülőtér, a biztonsági szolgálat a helyszínre vezető körforgalom közlekedését lassítja.

Az utasokat arra kérik, lehetőség szerint ne menjenek ki a reptérre, vagy járatuk indulása előtt sokkal korábban érkezzenek meg oda.

A repülőtér kommunikációs osztálya közölte, nem ez az első alkalom, hogy a biztonság szolgálat munkabeszüntetése megnehezíti az utazók repülőtéri mozgását. „Alvállalkozónk szakszervezetei blokkolják a biztonsági ellenőrzéseket. Utasaink és munkatársaink túszul ejtése egyszerűen botrányos” – fogalmaztak.

Forrás: Charleroi Airport

A napilap beszámolója szerint a sztrájk megtartásáról vasárnap döntöttek az illetékes szakszervezetek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A biztonsági szolgálat munkatársai körében azért alakult ki elégedetlenség, mert a légikikötő közbeszerzés útján, egy újabb cég bevonásával kívánja végeztetni az utasok és a csomagok ellenőrzését.

A repülőtér vezetősége szerint egy újabb cég bevonására azért van szükség, mert az elmúlt években „előfordultak visszatérő problémák” amiatt, hogy a feladatokat egyetlen szolgáltatónak kellett ellátnia.

A szolgáltatás folytonosságának biztosításához elengedhetetlen a feladatok megosztása két cég között – írták. Az újabb cég bevonása nem befolyásolja a foglalkoztatást, sem a díjazás mértékét – tették hozzá.

A charleroi-i repülőtér menetrend szerint, legfeljebb kisebb késésekkel fogadja és indítja a repülőgépeket.