Jól startolt a budapesti repülőtéren idén év elején megnyílt Ibis Styles Hotel, a vendégeknek tetszenek az egyedi dizájnt kapott szobák és közösségi terek az épületben – mondta el Palotai Csaba az Ibis Styles Budapest Airport szálloda igazgatója egy, a héten megszervezett bejáráson.

A 2018. január 3-án megnyílt szálloda 145 szobával és hat különböző méretű konferenciákra, vagy tárgyalásokra használható teremmel várja a vendégeket.

A 145 szobából hármat készítettek fel a mozgásukban korlátozott vendégek fogadására, ezek a szomszédos szobával összenyithatók szükség esetén. A szállodában 10 junior suite és 8 – akár családok fogadására is alkalmas – kétlégterű lakosztály várja a vendégeket.

A szálloda és azon belül a szobák belső terének dizájnjáról is hangsúlyosan visszaköszönnek a budapesti, valamint a repüléssel, repülőtérrel kapcsolatos motívumok, utóbbiak leginkább papír repülő grafikák formájában.

A szobák három domináns színvilága élénk, fiatalos érzetet kölcsönöz a szállodának. Az egyedüli furcsaság, ami elsőre sok vendégnek nem “megy át” (és nekünk sem), hogy a szobákban a plafonok nem kaptak vakolatot, az ágyban fekve a csupasz betonplafon redőit lehet számolgatni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Néhány vendégünknek el kell magyarázni, hogy ez a dizájn része és nem azért hiányzik a vakolat, mert nem fejezték be a kivitelezést – mondta el kérdésünkre az igazgató.

A szálloda teljes belterében a kor követelményeinek megfelelő, modern szellőztető és hűtő/fűtő berendezés gondoskodik a megfelelő hőfokú, friss levegőről, az épület ablakai nem is nyithatóak. A szálloda rendkívül jól hangszigetelt, sem a közösségi terekben, sem a szobákban nem hallani a repülőtér és a közúti előtéri forgalom morajlását.

A földszinten szintén egyedi dizájnú lobby és recepció, étterem, bár és a konferenciatermek kaptak helyet. A legnagyobb konferenciaterem akár 100 fő befogadására is alkalmas, de van két kisebb, üzleti tárgyalások lebonyolítására használható terem is. Ezeket úgy alakították ki, hogy minél több természetes fény jusson a belső térbe.

Kórház a város szélén helyett: szálloda egy parkoló közepén

Az egyedüli nyomasztó érzés – ami a kilátást és a szálloda elhelyezését illeti akár a konferenciatermekről, akár a szobákról beszélünk – hogy az épület egy hatalmas parkoló közepén van, ahol éjjel-nappal lüktet a forgalom. Így a legjobb behúzni a függönyöket, ha valaki relaxálni, vagy egy komoly üzleti tárgyalást, prezentációt szeretne lebonyolítani.

Tudjuk be, hogy ez az ára annak, hogy a terminál tényleg szinte karnyújtásnyira van.

A szállodának nincs saját parkolója, hanem az épület közelében működő “Centrál parking”-ban (amely nem azonos a nagy középső Terminál parkolóval!) vannak fenntartott helyek a vendégek autói számára, természetesen külön díj ellenében.

Ha WiFi van, minden van, sőt kellemes a bár és az étterem is

A szálloda teljes területén – természetesen – stabil, gyors és ingyenes vezeték nélküli internetelérés áll a vendégek rendelkezésére, a hálózatba történő bejelentkezés sincs túlbonyolítva – kipróbáltuk.

Az üzemeltető jelenleg egy a magyar borokat bemutató bár kialakításán dolgozik, amely a recepció és a konferenciatermek között kellemes beszélgetések helyszíne lehet. Itt található az a hatalmas zöld fal, amelyben több ezer élő növény próbálja becsempészni a természetet a reptér betonkaréja és a már említett zsúfolt parkoló közepére épült épületbe.

A szállodát túlnyomórészt egy éjszakára megszálló vendégek veszik igénybe, nagy részük üzleti utazó. Sokan szállnak meg olyanok is a reptéri szállodában, akik rövid üzleti tárgyalásra érkeznek Budapestre, vagy egy vidéki cégnél tárgyalnak, de későn érkezik a repülőgépük, vagy éppen korán indul.

A szálloda forgalma még a felfutási szakaszban van, de a kevesebb mint két hónapos időszak alatt már többször előfordult, hogy teljesen teltház volt. A menedzsment elégedett a foglalásokkal, optimizmusukra okot adhat az is, hogy ha a reptér éves 13 millió feletti és dinamikusan növekvő forgalmából csak néhány százalék választja az Ibis Styles Budapest Airport hotelt, már akkor is remek töltöttséggel üzemelhet a szálloda.

Jól prosperál a ház à la carte étterme is, mert a terminálok földi oldalán nem nagyon van más lehetőség az étkezésre, ha a vendég nem elégszik meg a Sparos szendviccsel, nem akar kilométereket autózni, taxizni, vagy a reptér messze földön híres tömegközlekedési kapcsolatait igénybe venni egy vacsoráért.

Ha a beruházó most kezdené a tervezést, kétszer ekkora hotelt építene – mondta Palotai Csaba a szálloda igazgatója.