Az Air France fokozatosan, az egészségügyi intézkedések fenntartásával indul újra, augusztus végére az útvonalhálózat 80 százalékán, 150 útvonalon közlekednek a járatok, de addigra csak a repülőgépflotta kevesebb mint fele áll újból szolgálatba, a kapacitás 40 százalék körül lesz. 

Az Air France lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a légitársaság folyamatosan bővíti a járatok számát a következő hónapokban. Június végére a menetrend az ebben az időben megszokott kapacitás 20 százalékát éri el.

A korlátozások feloldásának függvényében később tovább növekszik a járatok gyakorisága és a repült útvonalak száma, júliusban 35, míg augusztusban 40 százalékos teljesítményen üzemel majd a hálózat az eredeti tervekhez képest.

Az Air France összesen 150 úti célra kíván repülni, ami a megszokott hálózatának 80 százalékát teszi ki.

A folyamat során a belföldi járatok élveznek elsőbbséget, több járat is újraindul majd Párizs és a francia régiók közt, nagy hangsúlyt kap Korzika.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tengerentúli francia területek, illetve Európa is egyre könnyebben elérhető lesz, főként Spanyolország, Görögország és Portugália.

A budapesti járatok számát is fokozottan emeli majd a légitársaság, a tervek szerint augusztus végére heti 14 járat közlekedik a magyar és a francia főváros között.

Fotó: AIRportal.hu

A hosszútávú járatok nagy része is fokozatosan újraindul mind az utas-, mind az áruszállítás tekintetében.

Az Air France flottájának 224 repülőgépéből várhatóan 106 áll újra forgalomba a nyári időszak végéig.

„Jól látható, hogy az emberek ismét utazni akarnak, ezért 150 úti célra juttatjuk el őket a nyáron Franciaországban, Európában és a világ minden táján. Az elmúlt időszakot hátrahagyva szeretettel üdvözöljük ügyfeleinket a fedélzeten, nagy örömmel tölt el minket, hogy újra találkozhatnak szeretteikkel. Az Air France munkatársai földön és levegőben egyaránt mindent megtesznek az utasaink egészségéért és biztonságáért” – mondta el Anne Rigail, az Air France ügyvezetője a légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint.

A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről elérhető útvonalak 2020 júliusában és augusztusában

Kontinentális Franciaország Ajaccio, Bastia, Biarritz, Bordeaux, Brest, Calvi, Clermont Ferrand, Figari, Lyon, Marseille, Montpellier, Nantes, Nice, Pau, Perpignan, Rennes, Toulon, Toulouse

 

Tengerentúli francia területek, a Karib-térség és az Indiai-óceán Antananarivo, Cayenne, Fort de France, Havanna, Mauritius, Papeete, Pointe à Pitre, Saint-Denis de La Réunion, Santo Domingo, Saint Martin
Európa Alicante, Amszterdam, Athén, Barcelona, Bari, Bergen, Berlin, Bilbao, Billund, Birmingham, Bologna, Bukarest, Budapest, Cagliari, Catania, Koppenhága, Cork, Dublin, Dubrovnik, Düsseldorf, Edinburgh, Faro, Firenze, Frankfurt, Genf, Göteborg, Hamburg, Hannover, Heraklion, Ibiza, Krakkó, Lisszabon, Ljubljana, London, Madrid, Manchester, Milánó, München, Mykonos, Nápoly, Newcastle, Nürnberg, Olbia, Oslo, Palermo, Palma de Mallorca, Porto, Prága, Róma, Santorini, Sevilla, Split, Stockholm, Stuttgart, Tbiliszi, Thessaloniki, Torino, Velence, Bécs, Varsó, Wroclaw, Jereván, Zágráb, Zürich
Közel-Kelet Bejrút, Dubai, Kairó
Afrika Conakry, Cotonou, Douala, Nouakchott, Tunis, Yaoundé

+ egyéb, kormányzati engedéllyel elérhető desztinációk

Észak-Amerika Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Mexikó, Montreal, New York, San Francisco, Toronto
Dél-Amerika Panama City, Rio de Janeiro, Santiago, Sao Paulo
Ázsia Bangalore, Bangkok, Bombay (Mumbai), Delhi, Hong Kong, Osaka, Szöul, Szingapúr, Tokyo


A párizsi Orly repülőtérről elérhető útvonalak 2020 júliusában és augusztusában

Kontinentális Franciaország Ajaccio, Bastia, Calvi, Figari


A menetrend folyamatosan változhat, és továbbra is nagyban függ a különböző országok és desztinációk kormányzati szerveinek intézkedéseitől, valamint a helyi egészségügyi és higiéniai szabályok alakulásától. A menetrend változása akár különböző járatok törlését is eredményezheti. Ezért légitársaság lehetővé teszi az utasok számára, hogy ingyenesen töröljék vagy halasszák útjukat, járattörlés esetén vouchert, vagy visszatérítést igényeljenek.

Az Air France arra kéri utasait, indulás előtt ellenőrizzék tranzit- és célállomásuk hatályban lévő belépési és átutazási szabályait, hiszen azok a koronavírus-helyzet alatt folyamatosan változhatnak.

A légitársaság mindenkit arra emlékeztet, hogy járatain kötelező a maszk viselése, illetve, hogy felszállás előtt ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét.

A korábbinál alaposabb napi takarítást végeznek a járatokon, és vírusölő szerrel végrehajtott eljárást alkalmaznak a kabinokban. A reptereken és a járatok fedélzetén bevezetett biztonsági és egészségügyi intézkedésekről a légitársaság oldalán lehet tájékozódni.