A földi kiszolgálók egyik pick-upjával ütközött össze a Southwest Airlines Boeing 737-ese Baltimore-ban, senki sem sérült meg.

Mostanában nagyon rájár a rúd a Southwest Airlines-ra, nem elég, hogy a CFM56-os hajtóművek egy részét át kell vizsgálni egy korábbi halálos baleset miatt, most még a földi erők is a világ legnagyobb diszkont légitársasági ellen szegültek.

A WN6263-as járatot teljesítő N8655D lajstromú Boeing 737-800-as az eredeti menetrendhez képest 45 perccel később szállt fel vasárnap éjjel Fort Lauderdale-ből, majd 20 perces késéssel hétfőre virradó éjjel 0.10-kor landolt Baltimore-ban.

A pilóták éppen a gép számára kijelölt állóhely felé gurultak, amikor egy pick-up egyelőre ismeretlen körülmények között a Boeing orrfutójának ütközött.

Fotó: Michael Simon

A gépen a baleset idején 172 utas tartózkodott, de senki nem sérült meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az USA Today-nek a Southwest Airlines megerősítette a baleset tényét, majd hozzátették, hogy a gépet kivonták a forgalomból és azonnal műszaki átvizsgálásra küldték. A gép azóta nem hagyta el Baltimore repülőterét.

A baleset körülményeit a légitársaság belső ellenőrzés keretében vizsgálja, ennek lezárultáig nem adnak tájékoztatást az ügyről. A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság (NTSB) egyelőre nem indított eljárást a balesettel kapcsolatban.