Csütörtökön további Frankfurt és Budapest közötti járatait törölte a Lufthansa a legnagyobb németországi repülőtér működését akadályozó intenzív havazás miatt.

A szerda délutáni ónoseső miatti teljes leállást követően bár újraindult a frankfurti légikikötő forgalma, az erős havazás miatt csütörtökön további zavarok várhatók, a járatok mintegy harmadát törölték a légitársaságok.

Az időjárási előrejelzések szerint kora délutánra várható, hogy eláll a havazás a repülőtéren.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint csütörtökön nem közlekednek a menetrend szerint 9:50-kor és 12:20-kor Frankfurtból érkező, LH 1334 és LH 1336 számú járatok, valamint a 6:25-kor, 10:35-kor és 13:05-kor a német városba induló, LH 1343, LH 1335 és LH 1337 számú járatok.

Forrás: Fraport

A müncheni repülőtéren csütörtökön már nem várható komolyabb hóesés, az innen és ide közlekedő budapesti járatok zavartalanul üzemelnek a járatinformációs rendszer szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A frankfurti repülőtér arra hívta fel az érintett utasok figyelmét, hogy ellenőrizzék járatuk státuszát a légitársaságnál, és ne induljanak el a repülőterekre, ha törölték járatukat.