A Budapest Airport Zrt. felhívja az autósok figyelmét, hogy augusztus végétől szeptember 21-ig a terminálhoz vezető útszakasz mindkét irányban egy sávra szűkül az új turbó körforgalom építésének területén. A forgalomkorlátozásra készülve a repülőtér üzemeltetője közleményében jelezte: mindent megtesz, hogy a terminál továbbra is zökkenőmentesen elérhető legyen az utasok és az ott dolgozók számára.

Újabb szakaszához ért az új repülőtéri turbó körforgalom építése, a megközelíthetőséget jelentősen javító forgalmi csomópont építése miatt várhatóan augusztus 28. és szeptember 21. között, az új útpálya kialakítása idejére egy-egy sávra szűkül a forgalom a terminál bekötőútján – közölte a reptérüzemeltető cég.

A beruházásnak ezt a szakaszát az építtető Budapest Airport kérésére a kivitelező a lehető legrövidebb idő alatt végzi el, és minden lehetséges forgalomtechnikai eszközzel segíti a közlekedés zökkenőmentességét. A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy az utazási élmény gördülékeny legyen, ebben segít az új turbó körforgalom, ami a terminál gyors és biztonságos megközelítését biztosítja.

A bő háromhetes időszak egyik legfontosabb változása, hogy a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik a J porta helyett csak a repülőtér D portáján át közlekedhetnek,
ezzel is tehermentesítve az Aeropark repülőmúzeumhoz és a Holiday parkolóhoz vezető bekötőút kereszteződését. A repülőtér ezzel egyidőben a D porta infrastruktúráját is felkészítette a teherforgalom fogadására annak érdekében, hogy a beléptetésre várakozó járművek a 4-es főút forgalmát ne akadályozzák.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy a körforgalmat a lehető leghamarabb átadjuk az autósoknak, eközben pedig az építkezés is a lehető legkisebb hatással legyen az autóforgalomra.” – mondta el Keszey Krisztián, a Budapest Airport projektmenedzsment iroda vezetője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hozzátette: „A következő háromhetes időszakban különös körültekintést és türelmet kérünk az autóvezetőktől, ezt követően pedig csak egyre jobb lesz a terminál és a parkolók megközelíthetősége, egészen a körforgalom elkészültéig, ami az autósok számára nagyon pozitív változás lesz.”