Bemutatta új Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépének fedélzetét a Westjet. A kanadai légitársaság első új generációs repülőgépének 2019 elején történő megérkezése alkalmából felfrissíti arculatát is.

A Westjet tíz Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépre rendelkezik kötelező érvényű megrendeléssel és további tízre opcióval. Az új repülőgépek a cég Boeing 767-eseit váltják majd.

A Dreamlinerek háromosztályos elrendezéssel érkeznek a kanadai céghez, business class, premium economy és economy ülésekkel.

Az új arculat fokozatosan kerül bevezetésre a teljes flottán, az első új festésű repülőgép egy 737 MAX 8 lesz, melyet júniusban vesz át a cég. A régebbi gépeket fokozatosan festik át.

A légitársaság korábban bejelentett európai terjeszkedésének első célpontja Párizs (CDG) lesz, ahova Halifaxból indulnak majd a Westjet napi rendszerességű járatai május végétől.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság ugyanakkor pénzügyi szempontból nehéz helyzetben van, a cég átalakítási költségei magasabbak lettek a vártnál, ahogy az ultra low-cost Swoop légitársaság megalapítása sem megy zökkenőmentesen. A légitársaság pilótáit képviselő szakszervezet május 19-re sztrájkot helyezett kilátásba, amennyiben nem jutnak megegyezésre a munkáltatóval.