Több kisebb baleset is történt a napokban a világban, szerencsére ezek közül csak egy olyan eset volt, amikor személyi sérülés is történt.

Szöulban az Asiana egyik Airbus A380-asának egyes hajtóműve füstölt és lángolt, miközben a repülőgép az állóhelyen várakozott, egyes hírek szerint karbantartás közben történt az esemény, a lángokat a szerelők/földi kiszolgálók gyorsan eloltották.

Alaszkában egy Saab 2000-es szenvedett futópálya elhagyásos balesetet, a repülőgép leszállás után nem tudott megállni és egy sziklás partfalon részben vízbe csúszva állt meg. Sajnos ebben a balesetben két ember is súlyos sérüléseket szenvedett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Angra Airlines Antonov An-148-as repülőgépe szintén leszállást követően gurult le orrfutójával a szilárd burkolatról a Mirnij-repülőtéren. Nem sérült meg senki.

Szudánban egy Antonov An-26-os futott túl 6 tonna áruval, 12 utassal és 5 fős személyzettel. A repülőgépet egy ENSZ teherautó-vontató húzta ki az aljnövényzet közül.

Ráadás: Még a múlt hét végén indult útnak önállóan a TAAG Angola Boeing 777-300-as repülőgépe Portugáliában, mert a hírek szerint repülőgép kerekeit nem ékelték ki megfelelően. A repülőgép egy villanypóznának is nekiütközött, az egyik szárnyon emiatt sérülések keletkeztek.