A Budapest Airporthoz hasonló kezdeményezést indított a debreceni repülőtér: 2017. április 22-én, szombaton megrendezik az első DEB Runway Run jótékonysági futást. Az eseményt a Debreceni Nemzetközi Repülőtér és a Rotaract Club Debrecen Főnix szervezi.

Forrás: Debrecen Airport | © AIRportal.hu

Forrás: Debrecen Airport

Az esemény honlapján azt írják, hogy “a szervezőkkel együttműködő partnerek, támogatók is arra törekednek, hogy minél magasabb színvonalú hagyományteremtő esemény valósuljon meg. A versenyt a szervezők a profi futók mellett minden kikapcsolódni, felfrissülni, mozogni vágyónak ajánlják.

Minden vendég részesülhet abból a feelingből, hogy milyen a Debreceni Repülőtér belső területein mozogni és eltölteni egy fantasztikus napot, ahol máskor azt a repülőgépek teszik meg. A futás mellett számos kísérőprogrammal is készülnek a rendezők és együttműködő partnereik, ebből kifolyólag kortól és érdeklődéstől függetlenül mindenki megtalálhatja a helyét. A futók és más kilátogatók is értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a rendezvény során.

A jótékonysági futás célja a hátrányos helyzetű gyermekek mentorálása, oktatása illetve annak támogatása, ebből fakadóan az adományjegyekből befolyt teljes összeget ez a projekt kapja meg. A projekt a “Láthatatlan Iskola” címet viseli, amelybe a befolyt pénz szakszerű felhasználásáért az ötletgazda Rotaract Club felel.”

A nevezési díjak 5.500 Ft-tól indulnak, ezért a pénzért 5 kilométeres távot lehet futni egyénileg. A 10 kilométeres versenyszámra szóló egyéni jegy nyolcezer forint, a 4 x 2,5 km-es váltófutásra pedig 20.000 Ft-ért lehet nevezni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapesten már ötödször veszik át a futók az uralmat a betonon

A Budapest Airport idén szeptemberben már ötödször zárja le a ferihegyi 1-es futópályát futóverseny alkalmából. Az idei (BUD) Runway Run-t 2017. szeptember 2-án szombaton délelőtt rendezik. A Runway Run nemzetközi jótékonysági futáson a légiközlekedési szakma és hazai nagyvállalatok képviselői versenyeznek, mintegy ezer fő. A korábbi versenyeket olyan ismert nagy nemzetközi cégek támogatták, mint az európai repülőgépgyártó Airbus Industries konzorcium, vagy a világ egyik legjobb légitársaságának választott Qatar Airways, de hazai cégek is felsorakoztak a jótékonysági esemény támogatói között.

A Budapest Airportnak hároméves támogatói szerződése van az alapítvánnyal, a minden évben szeptemberben megrendezett futóverseny, a Runway Run nevezési díjainak a felhasználásáról. A repülőtér futópályáján zajló 5 és 10 kilométeres jótékonysági futás bevételeinek felét Magyarországon a SUHANJ! Alapítvány kapja – közölte lapunkkal korábban a Budapest Airport.