Megvásárolta az Aeropark repülőgépmúzeum jelenlegi üzemeltetője az egykori HA-MOG lajstromjelű Malév Iljusin Il-18 repülőgépet a kiállítást korábban működtető Ferihegy Repülőgép Emlékpark Alapítvány felszámolójától.

A repülőgép a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) közlése szerint 6,2 millió forint összegért cserélt gazdát és továbbra is a jelenlegi helyén, a ferihegyi repülőgép-múzeumban marad.

A Ferihegy Repülőgép Emlékpark Alapítvány felszámolása során derült ki, hogy a repülőgép tulajdonjoga a megszűnő alapítványé, ezért írta ki a felszámoló az árverést.

Amint korábban megírtuk, az árveréséről kiadott nyilvános pályázati felhívás szerint a kereskedelmi forgalomban 1964-től 1988-ig üzemelt repülőgép kikiáltási ára 4 220 000 forint volt.

Az ajánlatokat eredetileg február 8. reggel nyolc óra és február 23. reggel nyolc óra között várta a felszámoló, de pályázat első fordulója érvénytelen lett, mivel idő közben a repülőgép védetté nyilvánítását kezdeményezték a Miniszterelnökség Örökségvédelmi Hivatalánál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A HA-MOG jelenlegi helyén, az Aeroparkban (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!