Nagybevásárlást tartott az All Nippon Airways január utolsó napjaiban, a cég közlése szerint részesedést vásároltak a Philippine Airlines-ban, illetve megrendeltek 48 repülőgépet az Airbustól és a Boeingtől.

A légitársaság honlapján publikált közlemények szerint az ANA 95 millió dollárt fektet a Philippine Airlines-ba, ekkora összegért a részvények 9,5 százalékát tudhatják magukénak a japánok. Shinya Katanozaka, az ANA elnök-vezérigazgatója az akvizíciót azzal magyarázta, hogy a Fülöp-szigeteki légitársaság jó üzemelési helyzetben van, a forgalom és az ország gazdasága is dinamikusan bővül.

Jelezte: további lépések várhatók az üggyel kapcsolatban, hogy saját utasaiknak a legjobb szolgáltatást tudják nyújtani. Magyarul kereskedelmi és egyéb együttműködésekbe is bevonják a portfóliójukba került légicéget. Az ANA hetente 14 járatot közlekedtet a Fülöp-szigetekre, míg a Philippine kilenc útvonalon hetente 84-szer jár Japánba.

Fotó: AIRportal.hu

Az ANA emellett új repülőgépeket is rendelt, és ezzel az amerikai és európai gyártót is megörvendeztette. Összesen 48 példányt rendeltek, ebből 30 darab Boeing 737 MAX, a fennmaradó 18 pedig Airbus A320neo típuscsaládba tartozik, emellett a MAX-okból további 10 gépre opciós jogot is szereztek.

Az új gépek elsősorban az új járatok kiszolgálásában segítenek majd, de az ANA egyelőre nem közölte, hogy mely útvonalakon jelenhetnek meg a most megrendelt új generációs repülők. Annyit tudni, hogy a gépek egy része az ANA tulajdonába álló Peach Aviation fapados céghez kerülnek majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A japán társaság ezzel egy időben közzétette harmadik negyedéves pénzügyi adatait, amelyből az derül ki, hogy a cég a december 31-én zárult időszakban az egy évvel korábbihoz képest 30 százalékkal kevesebb, átszámítva 976 millió dollár adózott eredményt ért el.