A Goodyear gumiabroncsgyártó vállalat Airbnb-n teszi elérhetővé ikonikus léghajóját három éjszakára.

A Goodyear-léghajó a legfontosabb sportesemények légi felvételeinek készítésében is fontos szerepet játszik. 

A 75 méter hosszú, 20 méter széles, és 17,5 méter magas léghajó maximum 117 km/óra sebességgel képes haladni, és 14 utas befogadására alkalmas. Kizárólag meghívásos alapon lehet részt venni léghajós repülésen, így nagyon kevés ember mondhatja el magáról, hogy járt már a fedélzetén.

Az ikonikus Goodyear-léghajókat leggyakrabban amerikai sporteseményeken láthatjuk (forrás: Goodyear)

Most viszont néhány szerencsés embernek igazán egyedi élményben lehet része, ugyanis Airbnb-n meghirdetnek három különálló éjszakára (október 22., 23. és 24.) az egyik hajó fedélzetén igénybe vehető szállást.

A léghajó ugyan végig a Mogadore városában (Ohio államban) lévő hangárjában fog állni, de utasainak így sem lehet oka panaszra. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kiadó szoba meglepően otthonosan van berendezve: közvetlenül a pilótafülke mellett kapott helyet egy franciaággyá alakítható kanapé, egy asztal, középen egy kisebb szekrény, két szék, a szoba másik végében pedig egy hangulatos olvasósarok. 

Az egyedi lehetőséget az egyetemi amerikai futball 150 éves évfordulójának alkalmából kínálják fel. A 150 dollárba kerülő szállás tartalmaz két jegyet a Michigan és a Notre Dame amerikaifutball-csapatok közötti meccsre is. 

De hogyan is lehet lefoglalni ezt a különös szálláshelyet? Az érdeklődőnek nincs más dolga, mint figyelni a léghajó Airbnb-oldalát október 15-én, ugyanis a nap folyamán három alkalommal is felkínálnak egy-egy napot foglalásra, így gyakorlatilag a szerencsén és a gyorsaságon múlik az egész.