Az amerikai Közlekedés Biztonsági Ügynökség (TSA) jóváhagyta a Swiss részvételét a Pre-Check elnevezésű, gyorsított biztonsági ellenőrzést lehetővé tévő programban.

A programban az előzetesen regisztrált, háttérellenőrzésen átesett Swiss-utasok számára így lehetővé válik az amerikai repterekről történő induláskor a kényelmesebb és gyorsabb áthaladás a biztonsági ellenőrzésen.

Az előzetes ellenőrzésen átesett, megbízhatónak minősített utasoknak nem kell levenniük a vékonyabb kabátokat, öveket, cipőiket a biztonsági ellenőrző kapuknál – írja az ATWOnline.

Emellett kézipoggyászukból nem kell kivenni laptopjaikat és táblagépeiket az átvilágításkor, valamint magukkal vihetnek a repülőgépek fedélzetére 3-1-1 besorolású folyadékokat (aeroszolokat, géleket).

A svájci cég anyavállalata, a Lufthansa már 2016 szeptemberében csatlakozott a programhoz, amely azóta is problémamentesen működik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Pre-Check program eljárásai és annak előnyei alkalmazhatók a Global Entry programban részt vevő utasok esetében is, akik a résztvevő 18 légitársaság valamelyikével utaznak az USA 180 kijelölt repterének valamelyikről.

Fotó: Swiss