A budapesti repülőtérről végrehajtott felszállást követően visszafordult az ULS Airlines Cargo Airbus A310-300F típusú, a Turkish Airlines áruszállító járatát teljesítő repülőgépe hajtómű-meghibásodás miatt.

A TC-VEL lajstromjelű, közel 30 éves Airbus A310-300F a Turkish Airlines Cargo THY 6392-es számú járatát teljesítette Budapestről Isztambul Atatürk repülőtérre (ISL) szerdán reggel.

A repülőgép személyzete közvetlenül a felszállást követően jelentett hajtóműhibát a közelkörzeti légiforgalmi irányításnak, és azonnali visszatérést kért a budapesti repülőtérre.

A pilóták tüzet nem jelentettek, az érintett hajtómű teljesítménye azonban kompresszorátesés miatt lecsökkent, így egy működő hajtóművel hajtották végre a leszállást a ferihegyi reptér 13L futópályájára.

A repülőgép mintegy tíz perccel az indulást követően biztonságosan leszállt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Illusztráció, a légitársaság egyik Airbus A310-300-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A légiforgalmi irányítás az eljárásrendnek megfelelően riasztotta a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységeit, amelyek a futópálya mellett várták a leszálló repülőgépet, majd leszállást követően a számára kijelölt állóhelyre kísérték. Az áruszállító repülőgép fedélzetén négy fős személyzet tartózkodott.

A repülőgép 24 órával az eseményt követően még nem szállt fel Budapestről.

Forrás: fr24.com