A Lufthansa és a müncheni repülőtér 2-es termináljának forgalma először haladta meg az évi 30 millió utast. Egész pontosan 30,6 millióan vették igénybe a terminált 2017-es utazásaik során, ami az előző évhez képest 10,6 százalékos növekedést jelent – közölte lapunkkal a légitársaság.

Wilken Bormann, a Lufthansa müncheni központjának vezérigazgatója, valamint a müncheni repülőtér vezérigazgatója, Dr. Michael Kerkloh szerint: „A számok jól mutatják a 2-es Terminál népszerűségét az ötcsillagos légitársaságnak és az ötcsillagos repülőtérnek köszönhetően.

Együttesen utasainknak tízcsillagos terméket nyújtunk, ami mind a gépek fedélzetén, mind a földi kiszolgálások terén kimagasló minőséget jelent. Európában egyedül a müncheni repülőtér kínálja ezt a kivételes kombinációt.” Wilken Bormann és Michael Kerkloh egyaránt biztosak abban, hogy ez a pozitív trend 2018-ban is folytatódik.

Nem csak a kettes terminálon növekedett a forgalom

A repülőtér teljes utasforgalma (1-es és 2-es terminál együttvéve) meghaladta a 44,6 milliót – a reptérüzemeltető közlése szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az előző évhez képest 2,3 millió utassal több fordult meg a repülőtéren, mely 5,5%-os növekedést jelent.

A fel- és leszállások száma a repülőtéren több mint tízezerrel növekedett közel 405 ezerre, mely 2,6%-os növekedés 2016-hoz képest.

A növekedés még erőteljesebb lett volna, ha az Air Berlin a nyári időszakban nem csökkentette volna járatainak számát, ősszel pedig nem ment volna csődbe.

A repülőtér áruforgalma 7%-kal nőtt az előző évhez képest, 379 ezer tonnára.

Fotó: AIRportal.hu

2018-tól már a Lufthansa A380-asai közül öt repül müncheni bázissal

Március 25-től a Lufthansa öt A380-as gépet telepít a müncheni bázisra, amelyek a nyári menetrendben Los Angelesbe, Hong Kongba és Pekingbe közlekednek majd. Két nappal később a Lufthansa A350-ese először indul majd el Münchenből Szingapúrba. A Eurowings szintén tervezi a további növekedést Münchenben.

A müncheni repülőtér 2015-ben Európában elsőként szerezte meg a londoni székhelyű Skytraxtől az ötcsillagos repülőtér minősítést. Tavaly decemberben pedig a Lufthansa csatlakozott hozzá, miután a kontinensen szintén elsőként nyerte el a nemzetközi légi közlekedés legmagasabb szintű, ötcsillagos elismerését a Skytraxtől.

Ám ezzel nincs vége a díjaknak: a 2-es Terminál – beleértve a két cég által közösen üzemeltetett szatelit terminált – tavaly márciusban a Skytrax World Airport Awards-on vehette át a Világ Legjobb Légitársasági Terminálja elismerést.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!